08:24:37 20.04.2024
Stiri

„Nu cred că pot să mai rămân” și „Iaca nu știu”: Guvernul Chicu anunță ȘEDINȚĂ ca să-și dea astăzi demisia? Răspunsul „demn” de un consilier guvernamental

Actualitate 03.07.2020 12:21 Vizualizări3209 Autor: Ziarul National
„Nu cred că pot să mai rămân” și „Iaca nu știu”: Guvernul Chicu anunță ȘEDINȚĂ ca să-și dea astăzi demisia? Răspunsul „demn” de un consilier guvernamental


Guvernul condus de Ion Chicu ar urma să se întrunească în ședință astăzi, începând cu ora 13.00.

Această întâlnire „neobișnuită”, având în vedere că Executivul s-a întrunit miercuri, pe 1 iulie, în ședința tradițională săptămânală, a fost anunțată în această dimineață, după ora 9.00, fără ca să fie publicată, în spiritul transparenței decizionale, și ordinea de zi a întrunirii.

După ce premierul Ion Chicu a declarat, ieri-seară, într-o emisiune de la N4, că este gata să-și dea demisia, dacă Parlamentul nu va susține asumarea de răspundere a Cabinetului său pentru modificarea bugetului de stat, zvonurile potrivit cărora Guvernul ar urma să-și anunțe astăzi demisia se fac tot mai auzite.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL să spună dacă Guvernul Chicu ar urma să-și anunțe demisia astăzi, Vitalie Dragancea, consilierul premierului, ne-a răspuns evaziv: „Iaca nu știu”.

„Astăzi m-am ciocnit cu o situație când înțeleg foarte bine că se blochează conștient activitatea Guvernului, blocaj care va avea consecințe negative pe care vreau să le evit printr-o demisie. Dacă lucrurile continuă în felul următor, Guvernul nu are nicio posibilitate, niciun instrument de a gestiona lucrurile... (ridică din umeri - n.r.). Cumva contribui eu la înrăutățirea situației. În acest caz, hai să vedem ce facem. Nu cred că pot să mai rămân. Văd ce se întâmplă mâine (vineri. 3 iulie - n.r.), zilele următoare, dar acesta este blicaj deschis al Guvernului”, a declarat ieri-seară premierul Chicu.

Amintim că opoziția a boicotat ieri și astăzi ședințele Parlamentului, învinuindu-l pe președintele Igor Dodon că „deconectează Parlamentul” în scop electoral. PAS și PPDA i-au solicitat Guvernului să-și abroge asumarea de răspundere, să aprobe proiectele de modificare a bugetului de stat și să le transmită spre dezbatere în Parlament „în procedură normală, legitimă”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md