10:31:01 28.03.2024
Stiri

„Tupeul acestui guvern nu are margini”: Coaliția PSRM-PD convoacă pentru luni o nouă ședință a Parlamentului cu aceeași ordine de zi

Actualitate 03.07.2020 16:59 Vizualizări1988 Autor: Ziarul National
„Tupeul acestui guvern nu are margini”: Coaliția PSRM-PD convoacă pentru luni o nouă ședință a Parlamentului cu aceeași ordine de zi


După ce ședințele Parlamentului stabilite pentru joi și vineri au eșuat din lipsă de cvorum, deputații sunt chemați să participe la o nouă ședință luni, pe 6 iulie, începând cu ora 14.00.

Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, care susține că membrii PSRM și PD din Biroul Permanent al Legislativului au decis ca la ședința de luni să fie dezbătute proiectele pentru care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea.

„Tupeul acestui guvern nu are margini. Pentru luni, ora 14.00, este convocată din nou ședința Legislativului cu aceeași ordine de zi. Adică, cu asumarea răspunderii. Argumentele opoziției au fost ignorate la ședința de azi a Biroului Permanent. Curțea Constituțională, prin intermediul câtorva decizii, a specificat faptul că țara nu poate fi condusă prin angajări de răspundere din partea Guvernului, că nu poate Guvernul să substituie Parlamentul, mai ales atunci când acesta este funcțional. Am propus și un compromis: să ne adresăm din partea Biroului Permanent către Executiv cu solicitarea de a-și retrage asumarea și angajamentului Legislativului de a examina aceste modificări în decurs de cel mult șapte zile. Nici asta nu merge”, a scris Slusari pe Facebook.

CITIȚI și A doua tentativă de a organiza ședința Parlamentului a EȘUAT

În opinia deputatului PPDA, Guvernul Chicu nu ar dori majorări de salarii, pensii și subvenții, ci ar căuta „un pretext pentru demisie”.

„Dar nu înțeleg de ce a ales o cale atât de complicată. Admit că dl Chicu a obosit să fie unealta electorală a lui Dodon și își dorește să fugă de pe corabia care naufragiază. Păi atunci să iasă și să spună deschis acest lucru, iar după asta - să scrie cerere de demisie!”, este îndemnul lui Slusari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md