Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea pentru vineri, 3 iulie, se anunță foarte călduroasă: temperaturile maxime vor urca până la 35 de grade în sud, menținându-se sub pragul numit de unii tropical, de 30 de grade, doar în extremitatea nordică. Nu se anunță precipitații semnificative. Sfârșitul săptămânii ar urma însă să readucă vremea instabilă, cu ploi abundente, cel puțin în jumătatea de nord a țării.

Să răsfoim acum agenda de evenimente interne:

Agenția de presă IPN organizează vineri on-line dezbaterile publice cu tema: „Președinția Germaniei în UE: impact pentru Europa, impact pentru Republica Moldova”. Este ediția a 142-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Parlamentul R. Moldova se întrunește în ședință.

În Capitală are loc un briefing organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene cu tema „Implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Rezultate și priorități pentru 2020”.

Tot la Chișinău este programată ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Are loc ședința Comisiei pentru protecție socială, ocrotire a sănătății, educație, cultură, mass-media și relații internaționale a Consiliului municipal Chișinău.

Din agenda externă prezentată de AFP:

Parlamentul Germaniei ar urma să dezbată și voteze chestiunea pensiei minime.

Prim-miniștrii din cele patru țări ale Grupului Vișegrad se întâlnesc la Varșovia să se pregătească împreună de un summit UE.

Ca și alte mari companii aeriene, Air France ar putea anunța concedieri.

La Istanbul are loc judecata în contumacie a saudiților suspectați de uciderea jurnalistului Khashoggi la consulatul saudit.

În Statele Unite, președintele Donald Trump asistă la focuri de artificii în ajunul Zilei Independenței.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG