SIS dezminte declarațiile privind implicarea în reținerea sau chestionarea lui Gațcan

SIS dezminte declarațiile apărute în spaţiul public privind implicarea Serviciului de Informaţii şi Securitate în presupusele rețineri, chestionări sau transportare efectuate în privinţa domnului Ștefan Gațcan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Într-un comunicat de presă aceștia neagă categoric şi resping insinuările şi interpretările privind implicarea sa și condamnă orice încercări de denigrare a Serviciului în dispute cu substrat politic.

Foto: UNIMEDIA

„Serviciul își realizează atribuțiile în conformitate cu legislația în vigoare și cu respectarea drepturilor omului, precum și garanțiilor mandatului de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, SIS monitorizează informația parvenită în legătură cu posibilele tentative de corupere a înalților demnitari de stat și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării veridicității informațiilor prezentate, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate.

SIS îşi reafirmă hotărârea de a menţine neutralitatea şi echidistanţa în activitatea cotidiană, fiind concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale, care privesc exclusiv securitatea națională, cu respectarea strictă a legii”, se arată în comunicat.

Deputatul Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova, ieri, informația fiind confirmată de Poliția de Frontieră, dar și de către alte surse, printre care și parlamentari. Nu se cunoaște, deocamdată, destinația exactă a acestuia, dar potrivit zvonurilor, ar putea fi vorba despre România.

Ieri, Gațcan a anunțat că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat. Anunțul a fost plasat pe Facebook.

Pe 30 iunie 2020, Ștefan Gațcan a anunțat că părăsește PSRM, argumentând că este nemulțumit de modul în care se gestionează criza pandemică. Acesta a aderat la grupul condus de Andrian Candu.

Gațcan a devenit deputat din partea PSRM, la mijlocul lunii martie, când a câștigat alegerile parlamentare noi pe circumscripția Hîncești.


Pub