Doi copii de la o grădiniță din Iași, infectați cu Covid-19. Ceilalți micuți și părinții lor, precum și cadrele didactice - în izolare, iar instituția - închisă

O grădiniță privată din Iași a fost închisă, după ce doi copii au fost diagnosticați cu noul tip de coronavirus, la finalul săptămânii trecute, scrie Libertatea.ro. La moment, alți 26 de copii au intrat în izolare la domiciliu, precum și 6 cadre didactice și mai mulți părinți.

Foto: UNIMEDIA

Primul copil înscris la grădinița particulară cu program prelungit din Iași a fost testat pozitiv pe 27 iunie. El s-ar fi infectat de la bunica sa, care a venit să-l viziteze. După confirmare, părinții au anunțat grădinița, iar toți cei cu care a intrat în contact au fost izolați la domiciliu.

Ulterior, un alt copil a prezentat simptome de Covid-19, iar ulterior, a fost testat pozitiv și el.

Ambii copii sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, fiind în momentul de față cei mai tineri pacienți ai unității medicale. Starea lor de sănătate este bună.

Grădinița, închisă pentru 14 zile

„Grădiniţa cu program prelungit și-a început activitatea pe data de 16 iunie şi conform anchetei epidemiologice, la apariţia primului caz de coronavirus erau 26 de copii înscrişi pentru activități recreative şi 6 angajaţi.

În urma apariţiei simptomelor la un alt copil înscris la aceeaşi unitate de învăţământ preşcolar, conform metodologiei a fost efectuată testarea acestuia”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iași. El a precizat că marți seara a fost confirmat al doilea caz, astfel că grădinița a fost închisă pentru următoarele 14 zile, iar ceilalți copii - trimiși acasă în izolare.


Pub