Oficialii au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, în timp ce câțiva cetățeni au protestat

Astăzi se împlinesc 516 ani de la trecerea în eternitate a marelui domnitor Ștefan cel Mare. Șeful statului Igor Dodon, alături de premierul Ion Chicu și șefa Parlamentului Zinaida Greceanîi au depus flori la primele ore ale dimineții la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. În același timp câțiva cetățeni în frunte cu fostul primar Dorin Chirtoacă au protestat, având mai multe pancarte pe care erau puse fotografii ale lui Igor Dodon, Ion Chicu, Zinainda Greceanîi și Ștefan Gațcan.

Foto: facebook/Igor Dodon

„Ștefan cel Mare și Sfânt a fost Domnitorul Moldovei între anii 1457 și 1504, timp de 47 de ani. Înflăcărat apărător al integrității statului, neînfricat conducător de oști, mare patriot și perseverent constructor de țară, făuritor al unei glorioase epoci din istoria Moldovei, Ștefan cel Mare și-a dobândit pe dreptate renumele istoric, iar noi, suntem mândri că îl avem printre înaintașii noștri.

Trebuie să cinstim memoria lui Ștefan cel Mare, să ne mândrim cu istoria noastră și cu faptul că suntem urmașii marelui Domnitor!”, a scris șeful statului într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban la fel a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare.

„Am depus astăzi flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, domnitorul care a avut cea mai lungă domnie din epoca medievală. Acesta a fost la cârma țării, 47 de ani”, a scris edilul capitalei pe pagina de facebook.

În același timp, câțiva reprezentanți ai Mișcării Politice Unirea alături de Dorin Chirtoacă au protestat în apropierea monumentului Ștefan cel Mare, unde oficialii au mers să depună flori. Polițiștii nu a permis accesul protestatarilor în apropierea monumentului.

facebook/IgorDodon / Sursa:facebook/IgorDodon
facebook/IgorDodon / Sursa:facebook/IgorDodon
facebook/IgorDodon / Sursa:facebook/IgorDodon
facebook/IgorDodon / Sursa:facebook/IgorDodon


Pub