Reacția lui Plahotniuc prin avocații săi, în urma perchezițiilor făcute de PCCOCS: Este o răfuială și răzbunare politică legată de situația cu Ștefan Gațcan

Avocații fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, au venit cu o reacție în urma perchezițiilor efectuate de PCCOCS în această dimineață, la fostul sediu al Partidului Democrat.

Foto: UNIMEDIA

Aceștia spune că aceste acțiuni sunt ilegale, deoarece nu există și nu a fost prezentat nici un document oficial ce le-ar permite acest lucru.

„Consideram ca aceste acțiuni sunt metode de răfuiala politica și răzbunare ca urmare a situație create cu Ștefan Gațcan.

Aceste descinderi sunt ilegale, nefiind autorizate de către un judecător. Perchezițiile au fost făcute doar în baza unei ordonanțe, deși legea pevede clar că, în baza unei ordonanțe, pot fi făcute percheziții doar atunci când are loc un flagrant sau când acestea nu pot aștepta.

În acest caz, este evident că nu poate fi vorba de un flagrant și nici de o urgență. Consider că aceste percheziții sunt abuzive, au fost realizate cu încălcarea normelor legale și sunt realizate la comanda politică a celor din conducerea statului.

Vom contesta toate aceste acțiuni pe care le considerăm ilegale.

Este evident pentru oricine că toate aceste acțiuni ale procurorilor sunt coordonate politic și nu este întâmplător faptul că ele apar într-o perioadă de agitație pe scena politică.

Consider că totul este făcut doar pentru a distrage atenția presei și a publicului de la situația gravă din societate, de la problemele reale ale cetățenilor în această perioadă și, mai ales, de la abuzurile grave și ilegalitățile care se petrec în mediul politic, în instituțiile statului, precum Parlament sau Guvern, dar și în societate, în aceste zile.”, spune avocatul Lucian Rogac.

Amintim că procurorii PCCOCS au efectuat percheziții la fostul sediu PDM. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Maria Vieru. Acțiunile procesuale au avut loc în cadrul investigațiilor pe unul din dosarele care vizează frauda bancară.


Pub