(stop cadru) Alexandru Jizdan, în plenul Legislativului: „Mai multă lume ar sări peste mașini dacă ar pierde un milion de euro în zadar”

Deputatul Alexandru Jizdan susține că mai multă lume ar sări peste capota unui automobil dacă ar înțelege că au pierdut un milion. Declarația a fost făcută în plenul Legislativului, îndemnându-i pe ex-deputații PD, actual Pro-Moldova, să-și depună mandatele de deputați.

Foto: UNIMEDIA

Acum câteva săptămâni eu am fost cel care a citit declarația prin care noi toți am condamnat traseismul politic. Ce s-a întâmplat? Nu s-a întâmplat nimic. Astăzi legislația Republicii Moldova permite migrarea/cumpărarea deputaților fără efecte legale”, a declarat deputatul PD, Alexandru Jizdan.

„În aceste zile a contat doar codul moralității sau codul de onoare. Atunci când deputatul Gațcan, prin onoare și demnitate și-a depus mandatul (n.r. de deputat), și-a restabilit echitatea politică, morală”, a continuat deputatul PD.

Alexandru Jizdan a făcut aluzie la incidentul de ieri când deputatul Pro-Moldova Vladimir Cebotari a ajuns pe capota unei mașini, în timp ce îl căutau pe deputatul Gațcan la Președinție.

„Mai multă lume ar sări peste mașini atunci când înțelegi că ai pierdut un milion în zadar. Îndemn și colegii noștri din PD, ex-colegi care au părăsit fracțiunea, să se conducă după codul moralității, să-și depună și ei mandatul (n.r. de deputat) fiindcă ei au fost aleși nu de oamenii Pro-Moldova sau Șor, dar de oamenii PD”, a conchis Jizdan.

Amintim că ieri în timpul protestului de la Președinție, organizat de Pro Moldova, deputatul Vladimir Cebotari a fost luat pe sus de o mașină, în timp ce vehiculul ieșea din curtea instituției prezidențiale.

Protestul a început după ce ieri deputatul Ștefan Gațcan s-a răzgândit să adere la Pro-Moldova și a anunțat că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat. În ambele cazuri deputatul nu a ieșit la presă, iar anunțurile au fost plasate pe Facebook.

Ștefan Gațcan a anunțat pe 30 iunie 2020 că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro-Moldova.

Gațcan a devenit deputat din partea PSRM, la mijlocul lunii martie, când a câștigat alegerile parlamentare noi pe circumscripția Hîncești.


Pub