Război între Chicu și Sandu: „Chiar erai atât de limitată să nu înțelegi că se fură miliardul?”. „Nimeni nu are nevoie de demonstrații de bădărănism pe Facebook”

Prim-ministrul Ion Chicu a venit cu mai multe acuzații către fosta prim-ministră Maia Sandu, că ar fi împotriva unor inițiative, lansate de către Guvern. Declarațiile vin după ce astăzi, deputații din partidul condus de Sandu au boicotat ședința Parlamentului, la care Executivul urma să prezinte asumarea de răspundere asupra modificarea legii bugetului.

Foto: UNIMEDIA

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul Chicu îi reproșează Maiei Sandu că nu ar vrea să accepte acele prevederi, care „aduc beneficii cetățenilor”. Acesta i se adresează liderei PAS în postura de om și politician.

„În țara asta trăiesc Oameni, nu electorat. Nu vă pică bine electoral majorarea cu 30% a salariilor pentru 47 mii lucrători medicali, care mor acum pentru Oameni? Nu vă pică bine electoral alocarea a câte 700 lei pentru 659 mii de Oameni nevoiași? Nu vă pică bine electoral ajutorul de 100 mln.lei pentru agricultori, sau încă 50 mln. pentru întreprinderile mici?

Sau, Maia Sandu - politician, credeți că prin moftul (proverbial deja), puteți anula Constituția RM, care oferă dreptul guvernului să-și angajeze răspunderea? Moftul vă face să credeți, că doar un guvern condus de Dvs. poate să folosească acest drept de angajare a răspunderii, cum ați facut-o în noiembrie 2019? Politiciano, în țară mor Oameni. Nu electorat, Oameni.

Electoral, politiciano, pierzi că te-ai aliat cu Candu și Șor, care-ți era coleg de guvern, când s-au furat 14 miliarde de lei prin...angajare de răspundere. Erai specialistă venită de la Banca Mondială - chiar erai atât de limitată să nu înțelegi, că guvernul din care faci parte fură miliardul de la Oameni?

Maia Sandu, om și politician, aici trăiesc Oameni, nu electorat. Știu că-i fac un avantaj lui Năstase prin acest mesaj, dar deoarece el (politician), e cu rating „în promile”, Maia Sandu (politician) nu va pierde mare treabă. Electoral vorbind”, se arată în postarea sa.

Într-o replică oferită pentru UNIMEDIA, președinta PAS îi cere să lucreze, dar nu să vorbească în van.

„Citesc mesajul Prim-ministrului Republicii Moldova și mă îngrozesc pentru soarta oamenilor când mă gândesc că acesta este prim-ministrul care conduce țara noastă. Am un singur răspuns pentru dumnealui: La muncă! Oamenii mor din cauza modului dezastruos în care ați administrat criza. Nimeni nu are nevoie acum de demonstrații de bădărănism pe Facebook din partea unui om frustrat”, a precizat lidera PAS.

Amintim că ieri, Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea asupra noilor modificări din Legea Bugetului, ce prevăd, inclusiv, majorări de salarii pentru cadrele medicale.


Pub