Peste 5.300 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Chișinău. Care sunt cele mai afectate suburbii

Peste 5.300 de cazuri de infectare cu Covid-19 au confirmate de la începutul pandemiei, doar în municipiul Chișinău. Cele mai afectate suburbii sunt Durlești, Trușeni, Grătiești, Stăuceni și Sîngera, iar printre persoanele testate pozitiv, mai mult de jumătate sunt femei. Informațiile au fost prezentate de șeful adjunct interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă.

Foto: UNIMEDIA

„La nivelul municipiului Chișinău, sunt 5.353 de cazuri confirmate, inclusiv 297 de copii și 25 de gravide, care sunt la evidență. Dintre numărul total de cazuri, 5.300 sunt cu transmitere locală. La evidența asistenței medicale primare sunt 5.639 de persoane. Totodată, avem confirmate 2.307 focare ale infecției, 77 noi depistate astăzi. De asemenea, 2.494 de persoane cu Covid au forme ușoare și se tratează la domiciliu”, a informat Boris Gîlcă.

În rândurile celor peste 2.416 de angajați din sistemul medical infectați, 295 sunt din Chișinău.

Totodată, dintre persoanele testate pozitiv, 44% sunt bărbați, iar 56 - femei. Cele mai multe cazuri sa înregistrează în rândurile persoanelor cu vâsta de 60-69 de ani, urmată de categoriile 30-39 de ani și 50-59 de ani.

Potrivit șefului adjunct interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, nici suburbiile nu au fost ocolite de noul virus, cele mai afectate fiind Durlești - cu 162 de cazuri, Trușeni - 79 de cazuri, Grătiești - 63, Stăuceni - 62, Sîngera -59, Codru - 57, Băcioi- 54 etc.

Conform, informațiilor prezentate, astăzi dimineață în spitalele municipale erau internați 577 de pacienți, dintre care 94 - în stare foarte gravă.

Cât despre numărul de decese cauzate de Covid-19, de la începutul pandemiei acesta a ajuns la 167 în municipiu

Boris Gîlcă a mai informat că începând cu 1 iulie a mai fost activată o secție de terapie intensivă, la Spitalul clinic municipal „Sfânta Treime”, unde vor fi transferați pacienții cu urgențe medico- chirurgicale din alte spitale, dar care nu au Covid-19.

De asemenea, fiecare dintre cele 14 centre de sănătate din suburbii a primit câte 10 mii de lei, pentru lupta împotriva Covid-19. Boris Gîlcă a atenționat că doar primăriile din Băcioi, Sîngera și Durlești au alocat surse în lupta cu noul virus, în timp ce primăriile din alte suburbii nu au făcut acest lucru sau cel puțin nu au menționat în rapoarte.


Pub