Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat demisia lui Ștefan Gațcan din funcția de deputat

Comisia Juridică, Numiri și Imunități a aprobat astăzi, 2 iulie 2020, proiectul de hotărâre privind demisia deputatului socialist Ștefan Gațcan. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către deputatul Sergiu Litvinenco, unul dintre cei nouă membri ai comisiei.

Foto: ea.md

Comisia Juridică, Numiri și Imunități a aprobat raportul privind demisia lui Ștefan Gațcan din funcția de deputat în parlament, cu 5 voturi pro. Totuși, decizia aparține Plenului Parlamentului, a menționat deputatul PAS.

Marți, deputatul PSRM Ștefan Gațcan, ales pe circumscripția Hîncești, a anunțat că părăsește partidul pe listele căruia s-a aflat timp de câteva luni și aderă la fracțiunea Pro-Moldova. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că este nemulțumit de felul în care este gestionată pandemia Covid-19.

Ulterior, Gațcan s-a răzgândit și a anunțat că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat.

La moment, deputatul nu se află în Republica Moldova. Acesta a părăsit teritoriul țării în seara de miercuri, informația fiind confirmată de Poliția de Frontieră, dar și de către alte surse, printre care și parlamentari. Nu se cunoaște, deocamdată, destinația exactă a acestuia, dar potrivit zvonurilor, ar putea fi vorba despre România.


Pub