Alte 9 persoane, răpuse de coronavirus. O femeie de 32 de ani și un bărbat de 46 de ani, printre decedați

Alte 9 persoane au fost răpuse de coronavirus pe parcursul zilei de astăzi, anunță Ministerul Sănătății. Bilanțul total al deceselor se ridică la 560.

Foto: UNIMEDIA

Patru dintre pacienții decedați sunt din municipiul Chișinău. Un bărbat, în vârstă de 90 de ani, a murit la Institutul de Medicină după ce a fost transferat, pe 1 iulie, de la Dispensarul Republican de Narcologie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, encefalopolineuropatie.

Un alt bărbat de 60 de ani, a decedat în același spital, după ce a fost transferat de la Centrul Covid-19, pe 1 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, angină pectorală de efort CF II.

Și o femeie de 81 de ani, la fel transferată de la Centrul de triere, pe 18 iunie, s-a stins din viață la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

Totodată, un bărbat de 62 de ani a decedat la Spitalul clinic municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, după ce fusese internat, pe 20 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, cardiopatie hipertensivă.

Și un bărbat de 78 ani, din r-nul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia, pe 8 iunie, a fost răpus de coronavirus. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II-III, boală oncologică.

În spitalul din Taraclia a decedat și un bărbat de 46 ani, internat pe 20 iunie. Comorbidităţi: ciroză hepatică.

Alte două persoane răpuse de noul coronavirus sunt din UTA Găgăuzia. Este vorba despre o femeie de 56 ani, transferată de la IMSP SR Comrat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 16 iunie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

O altă femeie de 70 ani, fusese internată la Spitalul Clinic Republican pe 23 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, fibrilaţie atrială cronică.

Cea mai tânără victimă de astăzi are doar 32 ani. Femeia, din r-nul Ocniţa, fusese transferată de la Spitalul Clinic Republican la Spitalul Clinic Bălţi, pe 23 iunie. Comrorbidităţi: pielonefrită cronică bilaterală, hipertensiune arterială gr. III.

Astăzi dimineața, Ministerul Sănătății a anunțat că alte două femei, din Strășeni și Florești, au decedat de Covid-19.

Astfel, bilanțul deceselorcauzate de noul coronavirus a ajuns la 560 în Moldova.


Pub