(doc) ANI a publicat lista persoanelor care au interdicția de a ocupa funcții publice. Cine sunt cele 55 de persoane incluse în registru

Pe parcursul a 3 ani, începând cu 2018 și până în prezent, 55 de nume au fost incluse de către Autoritatea Națională de Integritate în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică.

Foto: oficial.md

Printre persoanele incluse este și fosta șefă a AGEPI Lilia Bolocan, primarul satului Singureni, raionul Sîngerei, directorul spitalului IMPS CS Chetriș, dar și alți consilieri, primari, directori de instituții de învățământ și medicale.

ANI mai scrie că a moment, 77 de acte de constatare sunt contestate de către subiecții vizați în instanța de judecată.

Conform Legii nr. 133 privind declararea averii și a intereselor persoanale - Subiectul declarării eliberat sau destituit din funcţie potrivit prevederilor alin. (3) și (5) este decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării sau destituirii din funcţia publică ori de demnitate publică respectivă sau din data încetării de drept a mandatului său. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, ea nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”


Pub