Chicu: Din câte înțeleg, Gațcan nu e în Moldova. Toată epopeea aceasta e doar dezgust. Nu trebuie să fie așa ceva, să te vinzi, să te cumperi

„Rezultatul cred ca vorbește foarte mult despre halul în care am ajuns ca țară” - așa comentează premierul Ion Chicu situația ce îl vizează pe Ștefan Gațcan. Potrivit oficialului, elita politică ar trebui să ofere un exemplu societății, nicidecum să se ateste situații în care se vând și se cumpără deputați. Totodată, premierul a spus că a aflat vestea despre Gațcan în timpul ședinței Guvernului și susține că s-ar afla în siguranță. Declarațiile au fost făcut în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Eu încerc să mă gândesc la oamenii din Hâncești care au ieșit la urnele de vot și și-au ales deputatul, iar rezultatul cred ca vorbește foarte mult în ce hal am ajuns ca țară, ca societate, mai ales elita, care prin definiție trebuie să dea exemplu, să învețe uneori, din păcate tot ce vedem este învățăminte cum nu trebuie de făcut. Toată epopeaa asta e doar dezgust, regret că noi am degradat ca societate în așa măsură că deja nu mai vezi soluții, ieșiri, aici e ceva absolut grav, nici nu vreau să fac comparații, dar nu poate fi așa ceva să te vinzi să te cumperi, mii dezgustator să vorbesc.

Domnul Gațcan a fost ieri în Parlament a depus cerere și a plecat, am aflat vestea când eram în ședința Guvernului. Una știu, nu e în RM, este în siguranță si din câte înțeleg în siguranță”, a declarat Chicu.

Ștefan Gațcan a anunțat pe 30 iunie 2020 că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro-Moldova.

Gațcan a devenit deputat din partea PSRM, la mijlocul lunii martie, când a câștigat alegerile parlamentare noi pe circumscripția Hîncești.


Pub