09:42:44 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Platforma „DA” demarează CONSULTĂRILE pentru demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui executiv proeuropean, anticriză. „Pahanul Dodon a demonstrat ieri cum va gestiona staff-ul său electoral și POLIȚIA lui alegerile”

Actualitate 02.07.2020 11:50 Vizualizări2775 Autor: Ziarul National
VIDEO // Platforma „DA” demarează CONSULTĂRILE pentru demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui executiv proeuropean, anticriză. „Pahanul Dodon a demonstrat ieri cum va gestiona staff-ul său electoral și POLIȚIA lui alegerile”


Reprezentanții Platformei „DA” susțin că guvernarea socialistă și Igor Dodon uzurpează puterea în stat, iar asumarea eșuată de răspundere a Guvernului Chicu demonstrează că lucrurile degradează pe zi ce trece. Astfel, Platforma „DA” invită, repetat, partidele parlamentare să se alieze împotriva actualei guvernări, iar în timpul apropiat să fie învestit un executiv proeuropean, anticriză.

Citește și: DOC // Ștefan Gațcan a RENUNȚAT la mandatul de deputat, după ce deputații socialiștii l-ar fi presat s-o facă

„Nu am participat la ședința de astăzi a Parlamentului în semn de protest. Guvernarea uzurpează puterea în stat. Această asumare de răspundere este un abuz din partea Guvernului Chicu-Dodon. Am o întrebare către Chicu: dvs. cine sunteți? Noi am fost aleși de sute de mii de oameni. Cine e Chicu ca să-și atribuie funcția de legiuitor, care să decidă de unul singur proiectele de legi. Chicu este doar un cinovnic, care a stat tot timpul în umbra lui Plahotniuc, iar acum a lui Dodon. Ce drept are acest guvern, care nu este susținut de o majoritate parlamentară, să-și asume răspunderea în fața Parlamentului? Avem un Parlament funcțional și nu am auzit deputați care nu ar susține majorarea salariilor pentru medici, de exemplu. Poate noi vom susține ca majorarea salariilor să fie începând cu 1 iulie sau 1 august, dar nu 1 septembrie, așa cum vrea guvernul”, a declarat astăzi liderul fracțiunii Platformei „DA”, Alexandru Slusari.

Citește și: VIDEO, TEXT // Un grup operativ de la MAI, la fața locului. Gațcan ar fi fost amenințat cu „MOARTEA” de persoane cunoscute. „Au fost sunate rudele sale și li s-a spus că i se va tăia gâtul. Unde s-a ajuns? Un deputat este RĂPIT din Parlament...”

Acesta a precizat că R. Moldova derapează tot mai mult în zona gri și din acest motiv trebuie de demis cât mai urgent Guvernul Chicu.

„Derapăm tot mai mult în zona gri, mai ales după evenimentele de ieri (transportarea lui Ștefan Gațcan într-o direcție necunoscută n.r.) și de astăzi. Astfel, noi chemăm toți deputații la consultări pentru a demite acest guvern uzurpator și de a învesti un executiv anticriză, un guvern care va stopa derapajele antidemocratice. Noi ieri am văzut cum se vor desfășura alegerile prezidențiale sau alegerile parlamentare anticipate, dacă vor fi organizate de acest guvern. Pahanul Dodon a demonstrat întregii țări cum va gestiona staff-ul său electoral și poliția lui chestiunile ce țin de alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate. Facem apel, în primul rând, la colegii din PAS și PD: chiar azi să discutăm modalitățile de demitere a acestui guvern și învestirea unui executiv care va gestiona eficient pandemia, criza economică și va organiza alegerile prezidențiale și parlamentare”, a subliniat Slusari.

Deputatul Igor Munteanu s-a declarat convins că, în câteva ore, vor începe discuții pentru demiterea Guvernului Chicu.

„Sunt convins că în câteva ore vom începe formal consultările cu mai multe grupuri politice. Vă vom anunța despre asta, deoarece contează să facem acest lucru la vedere, transparent, în beneficiul cauzei. Iar cauza este să scoatem din impas R. Moldova, care la ora actuală este izolată. Trebuie să aducem resursele de care are nevoie R. Moldova pentru a supraviețui. Trebuie să schimbăm acest guvern care lucrează doar pentru Dodon”, a conchis Munteanu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md