20:10:02 19.04.2024
Stiri

Deputații de la „Pro Moldova” și cei de la Platforma „DA” au avut primă rundă de CONSULTĂRI privind demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui nou executiv

Actualitate 02.07.2020 16:34 Vizualizări1867 Autor: Ziarul National
Deputații de la „Pro Moldova” și cei de la Platforma „DA” au avut primă rundă de CONSULTĂRI privind demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui nou executiv


Reprezentanții grupului parlamentar „Pro Moldova” au avut o rundă de consultări cu reprezentanții fracțiunii Platforma „Demnitate și Adevăr” în cadrul căreia au discutat despre situația social-politică și economică din republică. Părțile au ajuns la concluzia că Guvernul Chicu trebui demis pentru a învesti un guvern anticriză.

De asemenea, părțile au abordat subiecte de actualitate, printre care proiectele pentru care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea, în condițiile în care Legislativul este funcțional, iar proiectele pot trece prin procedură normală, astfel încât aleșii poporului să le examineze și să se asigure că „executivul condus de Igor Dodon nu strecoară scheme criminale, precum s-a întâmplat în luna aprilie”.

Parlamentarii celor două partide spun că s-au expus pentru majorarea salariilor, pensiilor și sporirea sprijinului social pentru oameni încă de la începutul pandemiei, când au indicat și sursele financiare de unde pot fi acoperite aceste cheltuieli.

„Asumarea de răspundere pe patru proiecte a guvernului consilierului Chicu nu este altceva decât o șmecherie a lui Dodon, care se acoperă cu declarații frumoase despre grija față de oameni, pentru a ascunde scheme criminale”, se arată într-un comunicat de presă al „Pro Moldova”.

Citește și: VIDEO // Platforma „DA” demarează CONSULTĂRILE pentru demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui executiv proeuropean, anticriză. „Pahanul Dodon a demonstrat ieri cum va gestiona staff-ul său electoral și POLIȚIA lui alegerile”

Deputații au expus viziunea lor asupra problemelor stringente din economie, precum și au prezentat măsurile urgență care urmează să fie întreprinse pentru susținerea mediului de afaceri, fermierilor, precum și a persoanelor care au pierdut locul de muncă.

O atenție aparte a fost acordată crizei sanitare și situației lucrătorilor medicali impuși să activeze într-un regim excepțional și lăsați fără susținere din partea Guvernului. De asemenea, a fost discutată agenda parlamentară, în contextul problemelor cu care se confruntă oamenii pe perioada pandemiei. Deputații au menționat necesitatea examinării proiectelor așteptate de cetățeni, reclamând substituirea de către actuala majoritate a temelor vitale cu cele care vin în Parlament la indicația lui Igor Dodon exclusiv pentru a-i asigura un nou mandat la Președinție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md