Comisia juridică, numiri şi imunităţi a aprobat demisia deputatului Ștefan Gațcan

Julieta Savițchi
02/07/2020

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a aprobat joi proiectul de hotărâre privind demisia deputatului Ștefan Gațcan. Proiectul a fost votat de către cinci din cei nouă membri ai Comisiei.

Pentru demisia lui Gațcan au votat, în primul rând, președintele Comisiei, socialistul Vasile Bolea, precum și socialiștii Grigore Novac, Ala Dolință și Alexandr Suhodolski.

Ștefan Gațcan a intrat în posesia mandatului de deputat acum trei luni și jumătate, după ce a câștigat alegerile parlamentare noi, în plină pandemie, în circumscripția nr.38 din Hâncești.

Gațcan a anunțat marți că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la grupul Pro Moldova. Acesta și-a argumentat decizia prin luptele politice interminabile, greșelile de management, deciziile neprofesioniste în gestionarea crizei COVID-19 ale echipei Partidului Socialiștilor.

Deputații PSRM au criticat dur decizia lui Gațcan și au declarat că vor face tot posibilul pentru dizolvarea Parlamentului. A doua zi socialiștii au prezentat cererea lui Gațcan privind renunțarea la mandatul de deputat.

Parlamentarii socialiști și cei din grupul Pro Moldova și-au adus acuzații reciproce privind intimidarea lui Gațcan.

Julieta Savițchi
02/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii