(foto) Semaforul din preajma Primăriei Chișinău, funcțional din nou, „pentru a spori securitatea pietonilor în zonă”

După aproape doi ani de când a fost instalat, semaforul de la intersecția străzii Vlaicu Pârcălab și bulevardul Ștefan Cel Mare, a fost repus în funcțiune. Instalația reușise inițial să reglementeze trecerea de pietoni pentru scurt timp, fiind deconectat din cauza ambuteiajelor care se formau în zonă, iar astăzi, reprezentanții Primăriei Chișinău spun că intersecția a devenit nesigură pentru pietoni.

Foto: UNIMEDIA

Începând de astăzi, 1 iulie 2020, acesta va gestiona traficul în intersecția unde, până acum, prioritate în timpul traversării aveau pietonii.

Contactat de UNIMEDIA, șeful direcției Relaţii Publice și Buget Civil din cadrul primăriei Chișinău, ne-a spus că semaforul a fost repus în funcțiune pentru a spori securitatea pietonilor în zonă.

„Intersecția este una foarte mare, cu flux mare de mașini și de pietoni. Inițial, semaforul a fost dezactivat pentru că se formau ambuteiaje în zonă. Primăria a coordonat cu poliția această acțiune și a decis să activeze acest semafor”, a declarat Vasile Chirilescu, care a menționat că în zonă s-au produs și accidente.

Semaforul din fața Primăriei Chișinău, funcțional din nou / Sursa:Mihail Bagas/ГБМ Город без маршруток! Молдова Онлайн

Semaforul a fost instalat odată cu renovarea bulevardului central al capitalei.


Pub