(doc) Deficitul bugetului de stat crește cu 1,2 miliarde de lei: Guvernul Chicu își asumă răspunderea pentru noul proiect de modificare

Guvernul își asumă răspunderea pentru modificării legii bugetului 2020. Despre aceasta a anunțat Ion Chicu în ședința de astăzi a Executivului.

Foto: UNIMEDIA

Printre modificări se numără:

Acordarea suportului unic de 700 de lei beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat, a căror cuantum nu depășește 3000 de lei lunar.

Majorarea alocațiilor fondului de dezvoltare a agriculturii și mediului rural și alte măsuri menite să contribuie la atenuarea crizei economice.

Proiectul de modificare prevede majorarea veniturilor bugetului de stat cu 52,4 milioane de lei și a cheltuielilor bugetului de stat cu peste 1 miliard de lei. Potrivit Guvernului, deficitul bugetar va crește cu 1 miliard 231 milioane de lei.

La capitolul bugetului de stat pentru 2020, se estimează că veniturile bugetului de stat vor însuma 37,8 miliarde de lei, cu o crește de 52 de milioane de lei.

Capitolul cheltuieli la bugetul de stat:

Cheltuielile bugetului de stat se propun spre aprobare cu 1 miliard 283 milioane de lei sau cu circa 2,4% față de cele aprobate, suma anuală precizată constituind 55 miliarde 57,6 milioane lei.

Modificările propuse în proiect se atribuie domeniilor:

Protecție socială: 489,6 milioane lei,

Ocrotirii sănătății: 428,1 milioane lei,

Serviciului de stat cu destinație generală: 195 milioane lei,

Domeniului economic: 160,5 milioane lei.


Pub