„Ia-l de unde nu-i”. Președinția neagă faptul că Gațcan s-ar afla în instituție

Instituția prezidențială nu comentează acțiunile formațiunilor politice. Aceasta a fost reacția la încercările deputatului Andrian Candu de a percheziționa un automobil ce ieșea din ograda instituției statului, sub pretextul că în interior s-ar putea afla Ștefan Gațcan, care și-a depus astăzi mandatul de parlamentar.

Foto: Igor Rotari | UNIMEDIA

”Nu este domnul Gațcan în Președinție și nici nu a fost”, a declarat, pentru UNIMEDIA, șefa serviciului de presă al Președinției, Carmena Sterpu.

Liderul Pro-Moldova, Andrian Candu afirmă că Ștefan Gațcan s-ar afla în interiorul instituției prezidențiale, unde ar fi fost impus să scrie cererea de renunțare la mandatul de parlamentar.

Deputatul Ștefan Gațcan, care a părăsit ieri fracțiunea Partidului Socialiștilor și a aderat la Pro-Moldova a renunțat astăzi la mandatul de deputat. Mai mult decât atât, Gațcan a anunțat că rămâne parte a echipei PSRM, dar vrea să-și continue cariera profesională de medic. Anunțul a fost făcut de către liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, pe pagina sa de Facebook.

Pe 30 iunie 2020, Ștefan Gațcan a anunțat că părăsește PSRM, argumentând că este nemulțumit de modul în care se gestionează criza pandemică. Acesta a aderat la grupul condus de Andrian Candu.

Gațcan a devenit deputat din partea PSRM, la mijlocul lunii martie, când a câștigat alegerile parlamentare noi pe circumscripția Hîncești.


Pub