PSRM a solicitat SPPS să asigure pază lui Ștefan Gațcan. Unde s-ar afla deputatul

Deputații socialiști au solicitat Serviciului Protecție și Pază de Stat să-i asigure paza doctorului Ştefan Gaţcan, care şi-a depus astăzi mandatul de deputat. Acesta ar fi amenințat, inclusiv cu răfuiala fizică, din partea membrilor Pro-Moldova, condus de Andrian Candu. Asta în timp ce Pro-Moldova a publicat o plângere care ar fi semnată de Gațcan, în adresa Procuraturii Generale, în care invocă presiuni din partea socialiștilor.

Foto: UNIMEDIA

În timp ce Andrian Candu spune că Ștefan Gațcan nu este de găsit de mai bine de 5 ore, liderul fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, afirmă că acesta „este împreună cu familia, în loc sigur”.

„Am depus solicitare la SPPS să-i fie asigurată paza, inclusiv membrilor familiei, întrucât există încercări de presiuni și amenințări de răfuieli fizice. Desigur că acestea vin din partea grupului de Pro-xeneți, care încearcă să se camufleze sub numele de Pro-Moldova”, a declarat, pentru UNIMEDIA, Corneliu Furculiță.

În același timp, liderul Pro-Moldova, Andrian Candu a publicat o plângere, care ar fi semnată de Gațcan, cu data de 30 iunie, adresată Procuraturii Generale, prin care acesta se plânge de presiuni din partea socialiștilor.

Pe de altă parte, Procuratura Generala a declarat pentru UNIMEDIA că instituția nu a recepționat, deocamdată, niciun fel de plângere din partea lui Ștefan Gațcan.

Scandalul legat de Ștefan Gațcan a izbucnit pe 30 iunie 2020, când deputatul a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro-Moldova. Astăzi se pare că deputatul s-a răzgândit și a anunțat că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat. În ambele cazuri deputatul nu a ieșit la presă, iar anunțurile au fost plasate pe Facebook.

Gațcan a devenit deputat din partea PSRM, la mijlocul lunii martie, când a câștigat alegerile parlamentare noi pe circumscripția Hîncești.


Pub