Corneliu Furculiță: „Nu a luat foc achiziția și vor fi chelfăniți de Plahotniuc? C'est la vie!”

Președintele fracțiunii socialiste din Parlament, Corneliu Furculiță, a povestit, pentru UNIMEDIA, versiunea sa privind discuțiile cu deputatul Ștefan Gațcan despre plecarea, apoi revenirea în partid. Furculiță recunoaște că a discutat, aseară, cu Gațcan pe podul de la Telecentru, în automobilul doctorului, dar spune că discuțiile au fost mai mult decât calme și au avut loc la inițiativa lui Gațcan.

Foto: UNIMEDIA

„Pe 30 iunie, am avut o întâlnire cu dumnealui pe podul de la Telecentru, pentru că ambii eram în drum spre case, de aceea ne-am întâlnit unde am reușit. Întâlnirea a avut loc la inițiativa dumnealui și am discutat în mașina dumnealui. Eu l-am invitat astăzi la ședința fracțiunii ca să discutăm cu toți deputații și dumnealui a promis că vine.

Astăzi a venit la ședința fracțiunii. Am discutat calm, civilizat. Ne-a spus care sunt doleanțele și nemulțumirile, l-am ascultat și am stabilit să le soluționăm în echipă, împreună.

Poza care circulă de la ședința fracțiunii eu am facut-o și am distribuit-o membrilor Biroului permanent ca dovadă că totul este calm și absolut civilizat.

Domnul Gațcan este decepționat de politică și a decis să renunțe la mandatul de deputat, pentru a continua în cariera sa de medic, dar rămâne alături de noi, în echipă. Dumnealui a semnat cererea de renunțare la mandat și mi-a dat-o mie, în calitate de lider al fracțiunii PSRM. Eu am transmis-o doamnei Președintă de Parlament, de unde a auns la secretariat”, a declarat Corneliu Furculiță pentru UNIMEDIA.

Liderul fracțiunii PSRM a respins acuzațiile aduse de Pro-Moldova că l-ar fi presat pe Gațcan pentru a semna cererea de renunțare la mandatul de parlamentar.

„Este o minciună că ar fi aderat la acest grup. Că nu a luat foc achiziția? Că vor fi chelfăniți deseară de Plahotniuc? C'est la vie!”, a adăugat Furculiță.

Epopeea legată de Ștefan Gațcan a izbucnit pe 30 iunie 2020, când deputatul a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro-Moldova. Astăzi se pare că deputatul s-a răzgândit și a anunțat că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat. cele două formațiuni s-au acuzat reciproc de șantaj și presiune, iar Gațcan a plasat un video pe pagina sa de Facebook, în care anunță că este bine, nu e sechestrat, așa cum afirmă Andrian Candu, dar va lipsi o perioadă din spațiul public.

Gațcan a devenit deputat din partea PSRM, la mijlocul lunii martie, când a câștigat alegerile parlamentare noi pe circumscripția Hîncești.


Pub