Deputatul Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova

Deputatul Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de Poliția de Frontieră, dar și de către alte surse, printre care și parlamentari. Nu se cunoaște, deocamdată, destinația exactă a acestuia, dar potrivit zvonurilor, ar putea fi vorba despre România.

Foto: captură foto

Atât Poliția de Frontieră, cât și unii deputați și politicieni au confirmat că Ștefan Gațcan a trecut granița, însă nu se cunoaște dacă acesta a plecat singur sau împreună cu familia sa.

Unele surse afirmă că ar fi trecut frontiera cu România, dar nu se știe încotro se deplasa.

Deputatul Pro-Moldova, Vladimir Cebotari, a declarat, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, că Ștefan Gațcan „a fost scos din țară forțat” și că, probabil, „în următoarele 3-4 zile nici nu se va afla în țară”.

Președintele fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, neagă acuzațiile că socialiștii ar avea vreo legătură cu dispariția lui Ștefan Gațcan. „Domnul Gațcan și în calitate de cetățean și în calitate de deputat are dreptul la deplasare. Deputatul are imunitate chiar și în afara Republicii Moldova și orice filare trebuie condamndată”, a precizat acesta.

Ieri, deputatul PSRM Ștefan Gațcan, ales pe circumcripția Hîncești, a anunțat că părăsește partidul pe listele căruia s-a aflat timp de câteva luni și aderă la fracțiunea Pro-Moldova. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că este nemulțumit de felul în care este gestionată pandemia Covid-19.

Astăzi se pare că deputatul s-a răzgândit și a anunțat că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat. Anunțul a fost plasat pe Facebook.

Deputatul Andrian Candu, alături de alți colegi de fracțiune, a mers la instituția prezidențială și a încercat să percheziționeze un automobil ce ieșea din ograda Președinției, pe motiv că în salonul acestuia s-ar fi putut afla deputatul Ștefan Gațcan, care ar fi dispărut astăzi.

Gațcan a devenit deputat din partea PSRM, la mijlocul lunii martie, când a câștigat alegerile parlamentare noi pe circumscripția Hîncești.


Pub