Cum sunt vânduți și cumpărați deputații: „Îi sună o rudă, prieten și îi anunță că trebuie să discute urgent și le prezintă foaia cu suma”

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, susține că deputatul Ștefan Gațcan i-a recunoscut că a fost sunat și i s-a propus să părăsească fracțiunea socialiștilor contra unei sume de bani. Socialistul a povestit, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, cum ar avea loc tentativele de cumpărare a mai multor deputați, dar și ce bani li se propun.

Foto: UNIMEDIA

„Am depus plângeri la Procuratură privind 3 încercări de cumpărare a deputaților socialiști, mai sunt 3 deputați care urmează, în timpul apropiat, să facă declarații. Lor le sunt promise anumite sume în acest sens”, a declarat Corneliu Furculiță.

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament susține că Ștefan Gațcan i-a relatat, anterior, că a fost telefonat și i s-a propus să plece de la socialiști contra unei sume de bani: „După finisarea unei ședințe s-a apropiat și mi-a declarat că a fost contactat și îndemnat să părăsească PSRM, pentru 500 de mii de euro”. Acesta a mai adăugat că nu a discutat cu Gațcan dacă ultimul a primit sau nu banii respectivi sau un avans.

Corneliu Furculiță a relatat și cum ar avea loc târgul de vânzare - cumpărare: „La etapa inițială colegii noștri erau abordași direct de către exponenții așa numitului proxenet, inclusiv de la Șor. Când s-au făcut declarații la Procuratură, dumnealor au schimbat tactica. Acum se adresează o rudă, un prieten un coleg îndepărtat, care îl anunță pe deputat că trebuie să se întâlnească să îi comunice ceva important. La un moment dat în timpul discuției i se întinde o foiță, pe care se descrie ce viață minunată va avea și suma la sfârșit. Dacă este de acord, discuția continuă... Am auzit despre unii colegi că li s-a promis o sumă, dar au primit jumătate, mai așteaptă să li se plătească cealaltă jumătate. Alții sunt nemulțumiți și mai negociază, să li se plătească mai mult”.

Ieri, deputatul PSRM Ștefan Gațcan, ales pe circumcripția Hîncești, a anunțat că părăsește partidul pe listele căruia s-a aflat timp de câteva luni și aderă la fracțiunea Pro-Moldova. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că este nemulțumit de felul în care este gestionată pandemia Covid-19.

Astăzi se pare că deputatul s-a răzgândit și a anunțat că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat. Anunțul a fost plasat pe Facebook.

Deputatul Andrian Candu, alături de alți colegi de fracțiune, a mers la instituția prezidențială și a încercat să percheziționeze un automobil ce ieșea din ograda Președinției, pe motiv că în salonul acestuia s-ar fi putut afla deputatul Ștefan Gațcan, care ar fi dispărut astăzi.

Tot astăzi, Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova.


Pub