13:13:28 28.03.2024
Stiri

Cum vorbește Donald Trump la telefon cu liderii lumii: LINGUȘITOR față de Vladimir Putin, grosolan față de Angela Merkel

Actualitate 01.07.2020 07:30 Vizualizări2381 Autor: Ziarul National
Cum vorbește Donald Trump la telefon cu liderii lumii: LINGUȘITOR față de Vladimir Putin, grosolan față de Angela Merkel


Consilierii lui Donald Trump și șefii de stat major ai armatei americane au rămas pur și simplu cu gura căscată, atunci când au asistat la felul în care președintele american s-a comportat în cadrul numeroaselor discuții telefonice avute cu președintele rus, Vladimir Putin. Uluiala din rândul persoanelor aflate în anturajul președintelui american a fost provocată nu neapărat de concesiile pe care Trump le-a tot făcut lui Putin, cât mai ales de atitudinea lingușitoare a președintelui SUA față de liderul de la Kremlin, informează CNN, citat de digi24.ro.

În cadrul discuțiilor telefonice avute cu Vladimir Putin, Donald Trump simțea mereu nevoia de confirmare și apreciere din partea lui Putin, în timp ce ignora complet subiectele principale de pe agenda discuțiilor bilaterale, precum respectarea drepturilor omului sau tratatele privind controlul armelor.

Astfel, în sute de astfel de convorbiri telefonice avute cu diverși lideri ai lumii, președintele Donald Trump s-a prezentat complet nepregătit în discuțiile pe teme sensibile și a fost de multe ori literalmente „jucat pe degete” de lideri precum Vladmiri Putin sau președintele turc Recep Erdogan.

În schimb, Donald Trump a avut o atitudine „abuzivă” față de aliații principali ai Statelor Unite, fapt care i-a determinat pe unii dintre înalții oficiali americani - incluzându-i aici pe fostul secretar de stat, Rex Tillerson, fostul ministru al Apărării, James Mattis, sau fostul consilier de securitate națională, John Bolton - să considere că președintele Trump reprezintă, practic, un pericol la adresa siguranței naționale a SUA.

În multe astfel de convorbiri, Trump a avut un comportament de-a dreptul „delirant”, conform surselor CNN.

Comparativ cu atitudinea sa mai degrabă condescendentă și binevoitoare față de Putin, Donald Trump avea o abordare brutală și agresivă față de aliații săi europeni, mai ales dacă reprezentanții acestora erau femei, precum fostul premier britanic, Theresa May, sau cancelarul german, Angela Merkel.

De altfel, într-o astfel de discuție telefonică, Trump a făcut-o, pur și simplu „proastă” pe Angela Merkel.

Conform surselor CNN, în discuțiile cu Putin, lui Trump îi plăcea în special să vorbească despre el, deseori într-o manieră laudativă exagerată. Trump își lăuda astfel succesele sale „fără precedent” în ceea ce privește ridicarea economiei americane și se considera a fi mult mai „deștept” și mai „puternic”, comparativ cu „imbecilii” și „lașii” care l-au precedat (în special fostul președinte Barrack Obama).

Practic, Vladimir Putin „l-a jucat pe degete” pe Donald Trump, a declarat un înalt oficial american pentru CNN, care l-a comparat pe liderul de la Kremlin cu un maestru al jocului de șah și pe Trump cu un jucător ocazional de table.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md