17:16:08 29.03.2024
Stiri

DOC // Ștefan Gațcan a RENUNȚAT la mandatul de deputat, după ce deputații socialiștii l-ar fi presat s-o facă

Actualitate 01.07.2020 13:32 Vizualizări2189 Autor: Ziarul National
DOC  // Ștefan Gațcan a RENUNȚAT la mandatul de deputat, după ce deputații socialiștii l-ar fi presat s-o facă


Deputatul Ștefan Gațcan, care ieri a părăsit fracțiunea PSRM și a aderat la „Pro Moldova” lui Andrian Candu, și-a depus astăzi mandatul de legislator obținut în luna martie curent.

Furculiță a publicat și un comunicat de presă din partea lui Gațcan, pe care îl redăm integral:

„Ștefan Gațcan: Renunț la mandatul de deputat, pentru a mă dedica integral carierei profesionale în medicină, dar rămân parte a echipei PSRM

Ca urmare a înțelegerilor de marți între vicepreședintele Legislativului, Vlad Batrîncea, și liderului fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, astăzi deputatul Ștefan Gațcan a participat la ședința fracțiunii parlamentare a socialiștilor.

Citește și: Deputații PSRM și-au pierdut CONTROLUL? L-ar fi prins pe Ștefan Gațcan pe holurile Parlamentului și l-au obligat să renunțe la mandat

Ștefan Gațcan a prezentat viziunea sa în privința situației din țară, în mod special ce ține de lupta cu pandemia de coronavirus. Deputatul a explicat cum vede el eficientizarea activității pentru a reduce numărul de infectați cu COVID-19, dar și ce măsuri de sprijin suplimentar sunt necesare pentru sistemul medical din țara noastră. În context, Gațcan a salutat inițiativa de dublare a salariilor angajaților în sistemul medical, prima etapă care va începe din 1 septembrie, când va fi efectuată majorarea cu 30 la sută.

Citește și: VIDEO // „Brigada” din „Bandițkii Petersburg”, pe podul de la Telecentru. Proaspătul deputat al „Pro Moldova”, Ștefan Gațcan, ar fi fost STOPAT în trafic și obligat să-și depună mandatul: „Avem înregistrări video și audio”

Deputatul Ștefan Gațcan a mai vorbit despre inițiativele pe care le are în privința dezvoltării raionului Hâncești, preponderent, proiecte sociale și de infrastructură. El a primit asigurări că aceste proiecte, necesare și așteptate de către cetățeni, vor fi promovate și dezvoltate în continuare de către deputații PSRM.

Citește și: Parlamentarii socialiști ar putea fi cercetați pentru ULTRAJ, după ce au lansat amenințări la adresa deputatului Ștefan Gațcan

În final, Ștefan Gațcan a anunțat decizia de a renunța la mandatul de deputat pentru a se dedica plenar medicinei. Cererea de depunere a mandatului a fost înregistrată, astăzi, la secretariatul Parlamentului. În același timp, Gațcan a mai anunțat că rămâne parte a echipei PSRM și se va fi implica activ în munca grupului social al formațiunii noastre, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate, atât de așteptate de cetățeni. Fracțiunea PSRM a luat act de această decizie și l-a încurajat pe Ștefan Gațcan să participe cât mai activ în viața Partidului Socialiștilor”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md