19:12:33 20.04.2024
Stiri

Deputații din opoziție comentează „cazul Gațcan”: „Șantajul aplicat asupra unui deputat este o infracțiune extrem de gravă”; „Metodele banditești, amenințările și intimidările nu au ce căuta în Parlamentul Republicii Moldova”

Actualitate 01.07.2020 17:44 Vizualizări1623 Autor: Ziarul National
Deputații din opoziție comentează „cazul Gațcan”: „Șantajul aplicat asupra unui deputat este o infracțiune extrem de gravă”; „Metodele banditești, amenințările și intimidările nu au ce căuta în Parlamentul Republicii Moldova” Foto: Corneliu Furculiță


Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), dar și cei ai Platformei „Demnitate și Adevăr” condamnă amenințările și presiunile care s-ar fi făcut asupra deputatului Ștefan Gațcan, cel care ieri a anunțat că părăsește PSRM și aderă la „Pro Moldova”, iar astăzi și-ar fi depus mandatul de legislator.

Anunțul despre depunerea mandatului a fost făcut astăzi de către președintele fracțiunii parlamentare a socialiștilor, Corneliu Furculiță, după ce Gațcan ar fi fost dus cu forța într-un birou de la Parlament plin cu deputați PSRM, iar apoi - la Președinție.

CITIȚI și FOTO, DOC // Răsturnare de SITUAȚIE în privința DEMISIEI lui Gațcan. Deputatul a depus astăzi o PLÂNGERE la PG, iar acum nimeni nu știe locul aflării sale. Unde ar fi fost ÎNCOLȚIT și determinat să-și depună mandatul

Situația este cu atât mai neclară cu cât Gațcan a depus astăzi-dimineață o cerere la Procuratura Generală prin care reclama presiuni din partea lui Furculiță și a lui Vlad Bătrâncea, care l-au oprit forțat ieri în trafic și i-au cerut să-și depună mandatul de deputat. Acum o oră, însă, Gațcan a apărut într-o vie, spunând că este bine, dar că „nu va vorbi cu prietenii”, pentru că ar avea nevoie de reabilitare.

CITIȚI și VIDEO // În căutarea lui Gațcan: Deputatul a APĂRUT într-o vie! Mesajul transmis de legislatorul dat dispărut de către „Pro Moldova”

„Cererea de demisie a deputatului se aprobă de către Parlament. Adică, de majoritatea deputaților. Sunt printre primii care tare l-ar vrea pe domnul Gațcan afară din Parlament, dar nu voi vota până nu ni se oferă claritate absolută despre ce s-a întâmplat în aceste câteva zile. Votăm cu plăcere doar după ce înțelegem absolut tot. Doar declarațiile domnului Gațcan nu pot fi deplin credibile, în eventualitatea în care acesta a fost intimidat. Să ni se pună la dispoziție înregistrările video din Parlament, inclusiv audio, să auzim ce s-a discutat la acea ședință de la care avem doar fotografia de mai sus. După asta votez cu ambele mâini.

Nu e despre Gațcan. E despre ce țară vrem mâine. Metodele banditești, amenințările și intimidările nu au ce căuta în Parlamentul Republicii Moldova”, a comentat deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Igor Munteanu de la Platforma DA se arată sigur că „niște procurori se vor ocupa de acest caz în timpul apropiat”.

CITIȚI și Deputatul Gațcan, cel mai protejat om din R. Moldova: Socialiștii au apelat la serviciile PAZEI DE STAT

„Lipsirea de libertate a oricărei persoane și șantajul sunt capete de acuzație care sunt pedepsite aspru de Codul Penal al R. Moldova. Cu atât mai mult cu cât deputații se bucură și de imunitate în exercițiul mandatului deținut legal. În acest fel, putem constata că acțiunile „beretelor roșii” ale PSRM, care și-au propus și au înfăptuit sechestrarea deputatului Ștefan Gațcan, deopotrivă cu forțarea obținerii unei semnături contrar voinței acestuia, ar trebui să fie pedepsite exemplar de către Codul Penal și organele de ordine, dacă aceste sunt vii, nevătămate și încă la straja legalității în R. Moldova. Cred că Procurorii ar fi trebuit să se sesizeze din oficiu pentru a pune capăt astfel unei grave forme de nihilism juridic, comise intenționat, sub ochii publicului și al mai multor angajați ai Parlamentului, ceea ce creează toate circumstanțele unei grave crime.

Nu mă îndoiesc că niște procurori se vor ocupa de acest caz în timpul apropiat. Aș vrea să știu ce rol a jucat în această piesă actualul președinte Igor Dodon, de ce deputatul Ștefan Gațcan a fost dus cu forța la sediul Președinției și în ce măsură această complicitate evidentă cu cei care au înfăptuit sechestrarea nu-l pune și pe actualul președinte sub o viitoare acuzație? Indiferent ce credem despre ideile acestui deputat, șantajul aplicat asupra unui deputat al Parlamentului R. Moldova este o infracțiune extrem de gravă, care nu poate rămâne atârnată în aer”, susține deputatul Igor Munteanu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md