Subiectul privind moțiunea simplă de cenzură împotriva ministrei Dumbrăveanu, blocat de socialiști în Comisia parlamentară

Anticoruptie.md
01/07/2020
publika.md

Moțiunea simplă înaintată împortiva Ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu a fost pusă în discuție, miercuri, în cadrul Comisiei protecție socială, sănătate și familie. Deputații PSRM au blocat discutarea subiectului.

Inițial, deputații socialiști ar fi încercat să excludă subiectul de pe ordinea de zi, după care, președintele Comisiei a propus ca ordinea de zi în general să nu fie votată. Propunerea sa a fost acceptată.

„Această moțiunea împortriva doamnei Dumbrăveanu a fost înaintată, deoarece a gestionat prost a situației epidemiologice. Situația este dezastruoasă, numărul de infectări în Republica Moldova a devansat toate țările europene, cu excepția Suediei. Economia națională a fost ucisă și epidemia nu e sub control. Dna Greceanîi o să invoce lipsa avizului Comisiei drept un motiv de nediscutare a acestui subiect în plenul Parlamentului, ceea ce este forte grav”, a spus deputatul Dan Perciun într-un live pe pagina sa de Facebook.

„În timp ce medicii se sufocă, când trebuie acțiuni rapide și concrete, socialiștii au blocat ședința Comisiei Sănătate și Protecție Socială și Familie. De ce? Pentru că în cadrul ședinței de azi trebuia să se discute moțiunea simplă pe Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale! Din moftul lor au fost blocate și alte proiecte sociale importante!”, a declarat Liviu Vovc, deputat din partea Fracțiunii ACUM, Platforma DA.

Precizăm că Igor Munteanu a anunțat luni despre susținerea moțiunii simple împotriva ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Deputații DA consideră că ministra și consilierii săi „sunt direct responsabili de faptul că Republica Moldova a devenit una dintre cele mai puternic afectate de pandemie state din lume”.      

Anticoruptie.md
01/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii