Unde este deputatul Gațcan? // Opoziția spune că parlamentarul s-ar afla la etajele subterane ale Președinției. Șeful statului neagă

Cornelia Cozonac
01/07/2020

Președinția Republicii Moldva a negat, printr-o declarație a Serviciului său de presă, că deputatul Ștefan Gațcan, care anunțase că părăsește PSRM, s-ar fi aflat astăzi în clădirea prezidențială. Aceasta, după ce mai mulți deputați s-au arătat îngrijorați de faptul că deputatul Gațcan ar fi fost sechestrat și intimidat de foștii săi colegi socialiști. Un video publicat pe pagina deputatului Gațcan, în care el afirmă că se simte bine, nu pare convingător, mai ales că parlamentarul spune că nu va comunica un timp. Deputatul Platfomei DA, Chiril Moțpan, susține , cu referire la surse sigure, că Gațcan s-ar afla la etajele subterane ale clădirii Președinției.  

„Ceea ce fac deputații din partidele oligarhice Pro Moldova și Șor nu este nimic altceva decât o acțiune disperată prin care doresc să mute atenția opiniei publice de la acuzații extrem de grave care planează asupra lor privind coruperea unui număr mare de deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Condamnăm ferm acțiunile de presiune si șantaj pe care grupările oligarhice le exercită asupra deputaților din mai multe partide. Președinția face apel la instituțiile statului să ia act de ceea ce se întâmplă în această perioadă în Parlamentul Republicii Moldova, să-și facă datoria pentru a asigura desfășurarea în cele mai bune condiții a activității acestei importante instituții a statului.”

În același timp, deputatul Platformei DA, Chiril Mooțpan, scrie pe pagina sa de Facebook că „surse bine informate susțin însă că deputatul Gațcan s-ar fi aflat la etajele subterane ale Președinției”. „Despre acest lucru ar trebui întrebat Petru Corduneanu, proaspătul general al lui Igor Dodon, care se pare, a fost și organizatorul incidentului de pe strada din preajma televiziunii publice. Sugestie pentru procurori”, scrie Chiril Moțpan.

Ștefan Gațcan a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj video filmat într-o podgorie, în care anunță că este bine și că nu va apărea o perioadă în viața publică„Stimați cetățeni, mă simt bine, nu am probleme, nu sunt sechestrat, sunt bine, cu familia. Rog frumos să nu aveți grijă. Totul este ok. O să fim pur și simplu fără comunicare cu prietenii, fără comunicare cu nimeni, deoarece am nevoie de reabilitare. Vă mulțumesc!”, a declarat Gațcan. 

Deși apare singur pe plantația de viță de vie, Ștefan Gațcan poartă mască medicinală pe față. La sfârșitul mesajului, medicul întoarce privirea într-o parte și pare că ar aștepta încuviințarea cuiva. 

Un alt detaliu care ridică semne de întrebare este că automobilul lui Gațcan s-ar afla încă în parcarea de la Parlament, potrivit unor surse.  

Ștefan Gațcan a anunțat marți că părăsește PSRM și aderă la grupul PRO Moldova. A doua zi fruntașii socialiști s-au grăbit să declare că Gațcan a renunțat la mandat, dar rămâne în echipa PDM. Pe de altă parte, deputații PRO Moldova reclamă că Ștefan Gațcan ar fi sechestrat și că ar fi fost impus prin șantaj să renunțe la mandat.

Cornelia Cozonac
01/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii