S-a schimbat modul de abonare la aplicațiile din Google Play. Care este vestea bună pentru utilizatori

De aproximativ un an, cei de la Google au anunțat că vor schimba modul în care te poți abona la serviciile incluse în aplicațiile din Google Play, scrie Playtech.ro. Modificarea vine ca o veste bună atât pentru dezvoltatori, cât și pentru utilizatori.

Foto: Playtech.ro

Magazinul virtual de aplicații Google Play nu a avut parte de modificări semnificative în ultimii ani. Odată cu prima versiune beta de Android 11, planurile celor de la Google, legate de modul în care facilitează accesul la aplicații noi, au devenit evidente.

Compania vrea să schimbe modul în care te abonezi te abonezi la un program nou. În mod tradițional, după instalare, la prima rulare a unei aplicații noi, îți sunt afișate posibilitățile de abonare și, dacă este cazul, ți se atrage atenția asupra faptului că ai trei, șapte sau 30 de zile de acces gratuit.

După tranziția la Android 11, anumite aplicații din Google Play vor fi oferite în formatul ilustrat în captura de ecran de mai jos. Astfel, te vei putea abona la funcționalitatea oferită de o aplicație direct din fereastra de instalare. Mai mult decât atât, va fi semnificativ mai evident dacă o aplicație poate fi folosită gratuit sau, pentru a profita de întreaga funcționalitate, trebuie să achiți un cost lunar sau anual.

Butonul mare marcat Install îți instalează versiunea gratuită a programului și rămâne la latitudinea ta dacă te vei abona la un moment dat, pentru a accesa funcționalitatea completă. Butonul marcat Free trial & Install îți instalează aplicația dorită, dar inițiază automat și plata unui abonament, cu sau fără o perioadă gratuită de probă.

În acest fel, Google va genera o creștere a numărului de abonați pentru aplicațiile pe care le oferă în Play Store. Mai important decât atât este, însă, faptul că, peste noapte, va deveni semnificativ mai clar dacă o aplicație gratuită ascunde sau nu plata unui abonament.

S-a schimbat modul de abonare la aplicațiile din Google Play / Sursa:playtech.ro


Pub