Andrei Năstase, întrevedere cu ministrul român al Sănătății: Informare, prevenție, protecție, solidaritate, responsabilitate colectivă și individuală - iată coordonatele

Liderul Platformei DA a avut o întrevedere cu ministrul român al Sănătății, cu care a discutat, inclusiv despre căile de depășire a crizei pandemice ce a lovit omenirea. „A prelua cele mai bune practici, a te informa permanent și a folosi oportunitatea colaborării cu partenerii strategici devine obligație atunci când îți asumi conștient și cu maximă responsabilitate o misiune publică”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook, după discuțiile cu Nelu Tătaru.

Foto: Facebook

„Prima preocupare a oricărui om de stat ar trebui să fie identificarea celor mai bune soluții pentru protejarea siguranței și sănătății cetățenilor. Nu putem negocia în nici un fel lupta cu pandemia care a lovit întreaga omenire. Trebuie să fim conștienți că, deocamdată, cel mai bun lucru pe care trebuie să-l facem este să ne informăm corect, de la sursele avizate și să ne protejăm unii pe ceilalți.

Întâlnirea foarte bună avută cu bunul meu prieten, ministrul sănătății din România, domnul Nelu Tătaru, mi-a întărit convingerea că abordările mele și ale Platformei DA, asumate public încă din luna martie a acestui an, au fost și rămân cele corecte. Informare, prevenție, protecție, solidaritate, responsabilitate colectivă și individuală. Acestea sunt coordonatele care pot veghea la păstrarea sănătății publice și la depășirea acestei crize sanitare de proporții”, a menționat Andrei Năstase.

Totodată, liderul Platformei DA a criticat modul în care este administrată criza sanitară de către Guvernul de la Chișinău.

„România a gândit toată această perioadă asemenea unui plan detaliat de „război” în fața acestor vulnerabilități sanitare, sociale și economice, un plan cu etape bine definite, cu planuri de bază și secundare, cu variante de lucru lângă care sunt corect atașate resurse, costuri și obiective.

Dacă în România se poate, vă rog să mă credeți, putem și noi.

P.S. Mă aștept ca și azi, la fel ca și ieri, la Chișinău să se mai publice un sondaj făcut din pix. Menirea lui fiind aceeași, manipularea”, a mai scris Năstase, cu aluzie la un sondaj publicat pe 29 iunie, care îl plasa pe locul 3 printre favoriți la fotoliul prezidențial.


Pub