(doc) Piețele și centrele comerciale din Chișinău vor activa în regim obișnuit de la 1 iulie. Ce alte decizii au fost aprobate de CESP Chișinău

Începând cu 1 iulie, piețele din municipiul Chișinău vor activa în regim obișnuit, de la 05:00 până la 19:00, inclusiv în zonele de odihnă, cu interzicerea comerțului ambulant în preajma lor, informează Primăria municipiului Chișinău, precizând că în zilele de luni zona va fi dezinfectată. Potrivit deciziei, din 29 iunie a Comisiei Naționale de Sănătate Publică Chișinău, accesul copiilor până la 7 ani în toate piețele de pe teritoriul municipiului va fi interzis.

Foto: UNIMEDIA

Totodată, potrivit documentului, de la 1 iulie, centrele comerciale din municipiul Chișinău și unitățile comerciale specializate din cadrul acestora (cu excepția cinematografelor și centrelor de agrement amplasate în incinta acestora), vor activa cu program obișnuit, cu respectarea și monitorizarea strictă a prevederilor de prevenire a infecției Covid-19. În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, a infecției prin coronavirusul de tip nou, măsurile de precauție vor fi revizuite.

Primăria mai informează că până pe 15 iulie, se suspendă activitatea zonelor de agrement din municipiul Chișinău și organizarea nunților, cumetriilor, omagierilor sau meselor de pomenire în orice instituție, indiferent de statut, public sau privat.

Până la mijlocul lunii iulie la fel rămân interzise următoarele activități: activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor și de dans, indiferent de denumire de firmă, la fel și scăldatul în lacurile cu plajă, inclusiv cele din zonele de agrement din municipiul Chișinău.


Pub