Pro-Moldova, după acuzațiile de „prostituție politică” din partea PSRM: Presiune și șantaj

Partidul Pro-Moldova a salutat astăzi decizia deputatului Ștefan Gațcan de a părăsi fracțiunea socialiștilor din Parlament, aderând la grupul condus de Andrian Candu. Totodată, formațiunea de plânge pe presiuni și șantaj din partea unor instituții ale statului asupra familiilor deputaților din Pro-Moldova și sesizează ambasadele în acest sens.

Foto: UNIMEDIA

„Nu a terminat bine fostul comunist, actual socialist Vlad Bătrîncea, discursul cu amenințări de asmuțire a justiției asupra deputaților de opoziție, că deja au început amenințările și controalele la clinica privată fondată de Ștefan Gațcan. Centrul Național Anticorupție, condus fostul consilier al lui Greceanîi și Dodon, au amenințat angajații clinicii, precum și familia cunoscutului medic cu controale și răfuială.

Presiuni și calomnii, nu doar publice, dar și la adresa familiilor și a deputaților Pro Moldova sunt făcute din momentul constituirii grupului parlamentar. Sunt concediați membrii familiilor care activau în sectorul public, deputații și apropiații lor sunt filați și amenințați cu răfuială în cazul în care nu vor ceda.

Atragem atenția tuturor misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova și organizațiilor internaționale asupra gravelor derapaje democratice admise de actuala administrație condusă de Igor Dodon și a riscurilor pe care le comportă aceste procese asupra organizării unor alegeri libere și corecte în toamna acestui an”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Astăzi, Ștefan Gațcan a anunțat că părăsește PSRM, fiind nemulțumit de modul în care se gestionează criza pandemică. Acesta a aderat la grupul condus de Andrian Candu.

PSRM a condamnat decizia lui Gațcan, numind gestul drept „prostituție politică” și i-au cerut să-și depună mandatul de deputat.


Pub