UE va deschide frontierele externe pentru 14 țări. Republica Moldova nu se află printe ele

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat definitiv o listă de 14 țări, considerate sigure în privința situației epidemiologice legate de noul coronavirus, după mai multe zile de discuții și dezacorduri. Republica Moldova nu se află printre țările marcate drept „sigure” de membrii consiliului UE.

Foto: Elia Bianchi/EPA-EFE

Începând cu data de 1 iulie, cetățenii din următoarele țări, vor avea acces pe teritoriul UE: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay și China* vor avea voie să intre în Europa, informează SchengenVisaInfo.com.

China* ar putea fi inclusă în listă, dar numai cu condiția unei acțiuni reciproce a autorităților chineze.

SUA, Brazilia și Rusia, lideri printre țările cu cel mai mare număr de cazuri de coronavirus confirmate, nu au fost, de asemenea, incluse în listă.

Consiliul Uniunii Europene a menționat că această „recomandare a consiliului nu este un document obligatoriu legal”. Fiecare stat membru al UE va fi responsabil de implementarea recomandărilor.

Lista țărilor va fi revizuită la fiecare două săptămâni.

Inițial, Uniunea Europeană a avut în vedere aproximativ 50 de țări ai căror cetățeni vor fi lăsați să intre pe teritoriul Uniunii Europene începând cu 1 iulie 2020.


Pub