Denunț la Procuratură pe numele lui Ștefan Gațcan: „Cei care cumpără deputați, dar și alesul care și-a vândut mandatul, să fie trași la răspundere”

Corneliu Furculiță, liderul partidului socialiștilor în Parlament, a depus un denunț la Procuratura Generală privind presupusa corupere a deputatului Ștefan Gațcan, după ce acesta a anunțat astăzi că aderă la fracțiunea Pro Moldova.

Foto: socialistii.md

„Am depus la procuratură un denunț, în care am informat despre coruperea deputatului Ștefan Gațcan. În denunț am notat și alte cazuri de tentativă de corupere a unor deputați din fracțiunea PSRM”, a scris Furculiță pe o rețea de socializare, precizând că nu poate face public și conținutul plângerii, „la sugestia procurorilor, pentru a păstra secretul anchetei”.

Șeful fracțiunii PSRM și-a exprimat speranța „că oamenii legii vor trage la răspundere atât pe cei care cumpără deputații cu milioane de dolari, cât și pe alesul care și-a vândut mandatul” și l-a îndemnat pe Ștefan Gațcan să renunțe la mandatul de deputat, „obținut prin munca și efortul echipei PSRM”.

Astăzi, Ștefan Gațcan a anunțat că părăsește PSRM, argumentând că este nemulțumit de modul în care se gestionează criza pandemică. Acesta a aderat la grupul condus de Andrian Candu.

Acesta a ajuns în Parlament la mijlocul lunii martie, când a câștigat alegerile parlamentare noi la Hîncești.


Pub