Ambasadorul SUA la Chișinău, despre cererea de extrădare a lui Vlad Plahotniuc: „Este în curs de examinare”

Cererea de extrădare a fostului lider al partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, este în curs de examinare în Statele unite, a declarat ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, Derek J. Hogan, în cadrul emisiunii Cutia neagră, de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„Cererea de extrădare a lui Vlad Plahotniuc este un curs de examinare, iar atâta timp cât se examinează, nu pot spune nimic despre acest proces. Există o conlucrare strânsa între Procuratura Generală din Republica Moldova și autoritățile relevante din SUA”, a declarat diplomatul american.

Ambasadorul susține că cel mai important în acest caz este ca autoritățile Republicii Moldova să prezinte toate actele pe care le dețin și care în opinia lor reprezintă dovezi de implicare a lui Plahotniuc în infracțiunile ce i se incriminează: „Autoritățile din Moldova trebuie să prezinte toată evidența pe care o dețin și după aceasta începe examinarea, dar după aceasta nu pot da un comentariu, mai mult nu pot să vă spun, asta depinde deja doar de autoritățile relevante din SUA”, a adăugat el.

Amintim că la 16 iunie, anul curent procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a solicitat autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii extrădarea fostului lider PD, pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.


Pub