14:29:33 23.04.2024
Stiri

USAID și OMS, donație importantă pentru R. Moldova: O mașină cu dispozitiv de laborator care poate identifica virusul în timp real și seturi de reagenți și consumabile pentru a detecta COVID-19

Actualitate 30.06.2020 10:05 Vizualizări1156 Autor: Ziarul National
USAID și OMS, donație importantă pentru R. Moldova: O mașină cu dispozitiv de laborator care poate identifica virusul în timp real și seturi de reagenți și consumabile pentru a detecta COVID-19 Igor Vrabie


USAID și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au oferit R. Moldova o donație în valoare de 200 de mii de dolari destinată fortificării capacităților de testare la noul coronavirus (SARS-CoV-2) a rețelei naționale de laboratoare din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătatea Publică.

Ajutorul oferit conține o mașină PCR System, care are un dispozitiv de laborator ce analizează ADN-ul prin reacție de polimerizare în lanț (PCR) în timp real, fapt ce permite identificarea genelor virusului sau altor microorganisme, dar și zeci de seturi de reagenți și 21 000 de seturi de consumabile de laborator pentru a asigura calitatea și veridicitatea rezultatului la SARS-CoV-2.

Echipamentele, achiziționate de OMS din fondurile acordate de USAID, va contribui la sporirea capacităților de procesare a probelor la COVID-19 în R. Moldova și obținerea rezultatelor în timp util.

„Livrarea echipamentului și a consumabilelor, posibilă datorită contribuției USAID, va contribui semnificativ la dotarea laboratoarelor cu cele necesare pentru a asigura calitatea și operativitatea testărilor de laborator la SARS-CoV-2 și oferirea rezultatelor în timp util pacienților și sistemului medical în general”, a declarat Igor Pokanevych, reprezentantul OMS în Republica Moldova.

Menționăm că OMS acordă suport tehnic Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale şi Agenției Naționale pentru Sănătate Publică să coordoneze şi să monitorizeze acțiunile de răspuns la COVID-19, ajutor în elaborarea ghidurilor, recomandărilor tehnice în domenii precum supravegherea epidemiologică și răspunsul la urgențe de sănătate pubică, în managementul clinic și consolidarea sistemului de sănătate, prevenirea și controlul infecțiilor, comunicarea în situații de risc, instruiri pentru lucrătorii medicali.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md