00:11:32 29.03.2024
Stiri

Ministrul Țulea, despre deschiderea, de către Federația Rusă, a secțiilor de vot în Transnistria: „Legislația R. Moldova nu conține prevederi restrictive cu privire la deschiderea secțiilor de votare de către misiunile diplomatice străine”

Actualitate 30.06.2020 11:21 Vizualizări1669 Autor: Ziarul National
Ministrul Țulea, despre deschiderea, de către Federația Rusă, a secțiilor de vot în Transnistria: „Legislația R. Moldova nu conține prevederi restrictive cu privire la deschiderea secțiilor de votare de către misiunile diplomatice străine” Promo-LEX


Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova „a comunicat verbal” Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) despre intenția de a deschide două secții de votare, la Chișinău și Tiraspol, pentru organizarea și desfășurarea referendumului privind introducerea unor amendamente în Constituția Federației Ruse.

„MAEIE a reiterat poziția de principiu a autorităților moldovenești privind abținerea de la deschiderea unor secții de votare în localitățile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, invocând, în acest sens, imposibilitatea asigurării din partea organelor constituționale abilitate a condițiilor de securitate necesare pentru desfășurarea unor astfel de activități. Totodată, legislația Republicii Moldova nu conține prevederi restrictive cu privire la desfășurarea scrutinelor și, respectiv, deschiderea secțiilor de votare de către misiunile diplomatice străine”, explică instituția condusă de Oleg Țulea deschiderea a două secții de vot la Tiraspol.

CITIȚI și INFOGRAFIC // Rusia a deschis două secții de vot în regiunea transnistreană, FĂRĂ acordul autorităților de la Chișinău: Referendumul prin care Putin ar putea fi președinte „pe viață”

Menționăm că Asociația „Promo-LEX” informa opinia publică despre faptul că, pentru referendumul privind amendarea Constituției Federației Ruse, Moscova a deschis trei secții de vot pe teritoriul R. Moldova - una la Chișinău și două la Tiraspol, fără a exista acordul autorităților de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md