12:17:03 28.03.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // R. Moldova, producătoare de ELICOPTERE: „Afacere” clandestină la Criuleni, iar aparatele erau destinate spațiului CSI

Actualitate 30.06.2020 12:35 Vizualizări3523 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // R. Moldova, producătoare de ELICOPTERE: „Afacere” clandestină la Criuleni, iar aparatele erau destinate spațiului CSI


R. Moldova produce elicoptere, numai că o face clandestin și... ilegal!

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției anunță că a destructurat un grup de persoane bine organizat, specializat în producerea elicopterelor.

Aparatele de zbor, la aspect exterior identice modelului de elicoptere „Ka 26”, erau produse clandestin la Criuleni, urmând a fi exportate ilegal în statele din spațiul CSI.

Procuratura Generală precizează, într-un comunicat de presă, că majoritatea persoanelor implicate în procesul de producere și asamblare, inclusiv organizatorii și conducătorii afacerii ilegale, sunt locuitori ai regiunii transnistrene.

Procurorii și poliția efectuează în prezent percheziții la baza de producere, amplasată într-o localitate din raionul Criuleni, pe malul râului Nistru, dar și la domiciliile persoanelor implicate.

Oamenii legii au dat peste 10 elicoptere, aflate la diferite etape de finisare, toate produse în lipsa actelor permisive necesare și a documentelor de proveniență pentru piesele și utilajele folosite.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru pregătirea contrabandei cu aparate de zbor de către două sau mai multe persoane.

Legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă de la 3 la 10 ani închisoare pentru asemenea acțiuni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md