miercuri, 24 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePentru că Great Plains înseamnă în primul rând tehnologie aplicată

Pentru că Great Plains înseamnă în primul rând tehnologie aplicată

Recomandate

În agricultură, obiectivul  tuturor fermierilor este de a maximiza producția. O producție mai mare reprezintă un venit mai bun …dar avem aceeași suprafață de teren, folosim cele mai bune semințe și cel mai bun tratament. Mai rămâne doar … să  aplicăm tehnologia necesară!

Vorbind de motto-ul companiei Great Plains, Harvest Starts Here – o recoltă bogată începe întodeauna de la pregătirea patului germinativ, de la aportul de nutrienți și precipitații.

Sunt lucruri pe care le putem controla, mai puțin umiditatea, dar și aceasta se poate rezolva cu o linie de irigații. Cât despre tehnologiile aplicate în lucrarea solului, Great Plains propune noi echipamente care, aplicate într-o linie tehnologică strategică, pot ajuta la creșterea productivității prin creșterea producției la hectar dar și prin reducerea costurilor de înființare.

Lucrarea verticală, o tehnologie care promite mult dacă este aplicată corespunzător. Lucrarea patului germinativ în plan vertical asigură o densitate uniformă a solului, controlează mai bine resturile vegetale și pregătește un pat lin și pufos unde semănătoarea de precizie plasează semințele.

Turbo-Max®– este un utilaj de pregătire a patului germinativ înaintea semănării. Este un utilaj vertical dotat cu două rânduri de discuri Turbo Blades de 51 cm diametru, dispuse în fața trenului de rulare, și un tăvălug la alegere pentru partea de încheiere.

Turbo-Max®, fiind un utilaj vertical, a fost creat să rezolve problemele din sol cum ar fi densități neuniforme, urme de trafic, toate din cauza utilajelor folosite în câmp. O combină mai grea sau o remorcă pot crea neplăceri la prelucrare. Turbo-Max® lasă un pat germinativ plan, fără denivelări eliminând astfel salturile semănătorii pe suprafață, cauza germinării inegale factor major la recoltat.

Chiar dacă este dotat cu discuri drepte Turbo Blades, acest utilaj permite schimbarea unghiului de atac al discurilor chiar în timpul utilizării. Asfel operatorul poate înclina bateriile cu până la 6 grade. Adâncime de lucru poate ajunge până la 125 mm cu ajutorul sistemului hidraulic. Viteza optimă de lucru cuprinsă între 10 și 15 km/h.

Toamna, Turbo-Max®-ul poate fi utilizat ca și utilaj primar după recoltat, iar primăvara poate fi folosit ca utilaj final pentru realizarea patului germinativ.

Vertical Tillage este o tehnologie despre care o să vorbim mulți ani de acum înainte

Tot din categoria creșterii productivității prin aplicarea fertilizantului, aici putem vorbi de fertilizantul lichid, care devine din ce în ce mai popular în Europa, și nu doar de plasarea precisă dar și dozarea acestuia lângă bobul de porumb. În acest caz, Great Plains propune un sistem inovativ, prezentat anul trecut la Agritechnica, în premieră.

AccuShot™ – un pas mare pentru fertilizarea lichidă

AccuShot™ este un sistem inovativ, unic, în aplicarea fertilizantului lichid, sistem ce este disponibil ca și echipament opțional pentru toate semănătorile de precizie Yield-Pro® de la Great Plains. Acest sistem îi va ajuta în special pe fermierii a căror cultură principală este porumbul, prin maximizarea producției și în același timp reducându-le costurile cu inputuri și protejând mediul înconjurător prin controlul dozării fertilizantului.

Spre deosebire de sistemul convențional,  care lasă în sol o linie continuă de fertilizant, în lateralul seminței sau sub aceasta, AccuShot™ folosește un sistem patentat de dispersare a nutrientului lichid în același moment cu plantarea fiecărei semințe. Sistemul poate fi programat de către operator pentru a controla rata de aplicare precum și zona de aplicare precum și distanța față de semițe.

Cum funcționează?

După ce operatorul a introdus rata de aplicare dorită, procesul începe în momentul în care semința trece prin tubul de însămânțare prin fața senzorului declanșând astfel acțiunea valvelor din sistem. Putem controla inclusiv zona de cădere și datorită distanței rămase de parcurs de la senzor pe fundul tranșeului, computerul analizează și eliberează nutrientul exact în momentul selectat.

Acest sistem a fost testat intensiv și cu succes de-a lungul celor patru sezoane ale anului. Prin folosirea sistemului AccuShot™ s-a obținut o reducere a costurilor cu 51 euro/hectar.

Pentru mai multă informație suplimentară, contactați:

Echipa departamentului Tehnică Agricolă a companiei „Bioprotect” SRL este gata să vă ofere mai multă informație, contactați-ne:

  • Sediul Bioprotect SRL, MD4839, mun. Chișinău, com. Stăuceni, drum M2, km 10, nr.9;
  • Telefon +373 22 214 110;
  • bioprotect.md.
Bioprotect
Bioprotecthttps://bioprotect.md
Înființată în anul 2003, compania Bioprotect a devenit un distribuitor important pe piața de inputuri agricole şi servicii necesare practicării agriculturii moderne și eficiente.

Citește și ›

Advertoriale