(video) Cum va avea loc renegocierea creditului rusesc. Dodon: Vom face tot posibilul să ținem cont de toate obiecțiile anterioare

Săptămâna curentă va începe procedura de renegociere a creditului rusesc în valoare de 200 mln euro conform legislației RM. Despre asta a anunțat șeful statului Igor Dodon, după ședința cu conducerea de vârf a țării, precizând că se va ține de cont de obiecțiile care au fost primite anterior.

Foto: zdg.md

„Cunoașteți că am convenit să reluăm negocierile pentru obținerea creditului rusesc, care va fi orientat la susținerea economiei naționale. Săptămâna curentă va fi inițiată procedura conform legislației RM. Procedura prevede implicarea Parlamentului, Comisiei Parlamentare, după semnarea unui decret de către președintele țării de inițiere a negocierilor, după care toate procedurile la nivel de guvern. Vom face tot posibil să ținem cont și de obiecțiile care au fost anterior la procedura de aprobare a acestui împrumut”, a declarat Dodon.

Ministerul Finanțelor din Federația Rusă este gata să reia negocierile cu guvernul Republicii Moldova, privind acordul de împrumut în valoare de 200 mln de euro. Scrisoarea viceministrului rus de Finanțe, a fost publicată în această dimineață, de șeful statului Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook, fiind însoțită de comentariul - „Procesul a început”

Precizăm că, la 7 mai, Magistrații Înaltei Curți au declarat neconstituțional acordul de împrumut financiar de stat în valoare de 200 de milioane de euro, dintre Republica Moldova și Federația Rusă.


Pub