Primăria Chișinău se pregătește de o eventuală redeschidere a grădinițelor. Cum vor fi protejați copiii și angajații

Primăria municipiului Chișinău se pregătește de o eventuală redeschidere a grădinițelor. În cazul în care Comisia Națională de Sănătate Publică va lua decizia la nivel național de reluarea a activității a instituțiilor de educație timpurie, primăria informează că au fost luate mai multe măsuri de siguranță.

Foto: UNIMEDIA

În cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale, în sumă de 4 milioane 442 mii lei.

De către direcțiile de sector, în mod centralizat au fost achiziționate dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, termometre infraroșu, lămpi antibacteriene, inventar moale, uscătoare pentru mâini, măști de protecție pentru angajații din blocurile alimentare și punctele medicale, viziere, etc, necesare pentru asigurarea în prima etapa a activității instituțiilor.

Totodată, sunt organizate instruiri pentru toate cadrele angajate, directori, educatori, asistenți de educatori și asistente medicale și bucătari.

Precizăm că, astăzi, șeful statului a anunțat că dacă situația epidemiologică nu se va înrăutăți până pe 15 iulie, grădinițele ar putea să se redeschisă, începând zonele rurale ale țării. Premierul Ion Chicu ar urma să propună Comisie Nașionale de Sănătate Publică aprobarea unei astfel de decizii.

Amintim că procesul de învățământ a fost sistat în toate instituțiile educaționale din țară începând cu data de 11 martie, în urma deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, pentru două săptămâni, apoi până la sărbătorile pascale. Ulterior, s-a decis prelungirea acestui termen pe o perioadă nedeterminată.

La începutul lunii iunie, peste 2.600 de părinți au semnat o Petiție prin care cer redeschiderea grădinițelor, în situația în care peste 150.000 copii din țară sunt de vârstă preșcolară, iar adulții au de ales între a merge la serviciu pentru a avea o sursă de venit sau a sta cu cei mici acasă, dar fără ajutor din partea autorităților.


Pub