Informațiile actualizate privind nivelul apei pe Nistru și Prut: Într-o localitate din Ștefan Vodă va fi instalat un dig de peste 50 metri

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze situația din mai multe regiuni ale țării după ce nivelul apei pe râurile Prut și Nistru au crescut. În acest sens au venit cu informații actualizate din teren.

Foto: facebook/IGSU

Un dig de protecție cu o lungime de peste 50 de metri urmează a fi instalat în localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Acesta va proteja culturile agricole din lunca râului Nistru.

În următoarele ore pe râul Prut, sectorul s. Criva – or. Costești va avea loc descreșterea nivelului apei cu 0.2-0.4 m, iar pe sectorul or. Leușeni – s. Brânza, se vor menține niveluri înalte ale apei, cu ieșirea apei în luncă.

Pe râul Nistru, sectorul s. Naslavcea – or. Dubăsari, se vor menține niveluri înalte, cu o scădere a nivelului apei de 0.2 – 0.4 m, iar o creștere cu 0.1 -0.3 ar putea fi atestată pe sectorul Bender– s. Talmaza.

În acest sens, angajații IGSU comunică în continuare cu autoritățile publice pentru menținerea siguranței cetățenilor și întreprinderea tuturor acțiunilor necesare de prevenire a riscurilor.

Amintim că pe parcursul ultimelor zile salvatorii, reprezentanții autorităților locale, dar și cetățenii al lucrat pe mai multe sectoare de fortificare a digurilor de protecție în raioanele Soroca Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina, Anenii Noi, dar și Vadu lui Vodă din municipiul Chișinău.

facebook/IGSU / Sursa:facebook/IGSU
facebook/IGSU / Sursa:facebook/IGSU
facebook/IGSU / Sursa:facebook/IGSU
facebook/IGSU / Sursa:facebook/IGSU


Pub