06:33:09 25.04.2024
Stiri

Dacian Cioloș, la 80 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS: Nu vom închide rănile provocate de istorie cât timp nu avem o alegere clară pentru destinul european al R. Moldova

Actualitate 29.06.2020 08:00 Vizualizări1204 Autor: Ziarul National
Dacian Cioloș, la 80 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS: Nu vom închide rănile provocate de istorie cât timp nu avem o alegere clară pentru destinul european al R. Moldova


România trebuie să ofere mai multă susținere Republicii Moldova pentru a se asigura că surplusul de energie necesar proiectului european va determina schimbarea modului de acțiune la Chișinău, a scris, duminică, într-o postare pe Facebook, Dacian Cioloș.

Liderul grupului Renew Europe a precizat că este necesară “mai multă integrare și apropiere economică, socială și politică”.

“Cât timp nu avem o alegere clară din partea clasei politice din Republica Moldova în ceea ce privește destinul european al acestui stat, nu vom putea închide rănile provocate de istorie. Putem discuta despre vinovăție și greșeli, este legitim oricând, dar în felul acesta rămânem ancorați în trecut”, a spus Cioloș, în contextul în care duminică s-au împlinit 80 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS.

“Vreau, în schimb, să văd mai multă susținere din partea noastră către Republica Moldova pentru a ne asigura că surplusul de energie necesar proiectului european va determina schimbarea modului de acțiune la Chișinău. Nu mai e suficient să așteptăm să facă alții lucruri pe care trebuie să le facem noi, de-o parte și de alta a Prutului, ca să nu mai judecăm doar după mesajele trimise de diverse cancelarii în legătură cu destinul nostru comun. E nevoie de mai multă integrare și apropiere economică, socială și politică”, a mai scris Dacian Cioloș, citat de caleaeuropeana.ro.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md