17:26:46 28.03.2024
Stiri

VIDEO // CALVARUL trăit de o tânără din R. Moldova în Italia, pe timp de pandemie: Impusă să se PROSTITUEZE la Milano de către o moldoveancă

Actualitate 29.06.2020 10:02 Vizualizări1289 Autor: Ziarul National
VIDEO // CALVARUL trăit de o tânără din R. Moldova în Italia, pe timp de pandemie: Impusă să se PROSTITUEZE la Milano de către o moldoveancă


Profitând de faptul că este săracă, a ademenit-o în Italia cu promisiuni, dar când a văzut-o la Milano a început să-și bată joc de ea. Mai întâi, a fost lăsată fără surse de existență, apoi a fost impusă să se prostitueze.

Acesta este calvarul prin care a trecut recent o tânără de 20 de ani, originară dintr-un sat din raionul Cimișlia.

Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul Inspectoratului Național de Investigații anunță că au reținut o femeie de 30 de ani, bănuită că a traficat tânăra în Italia.

Inițial, presupusa traficantă i-a promis fetei un loc de muncă ca îngrijitoare de bătrâni, însă la sosirea în Milano nu i-a acordat serviciul promis. După ce a fost lăsată fără surse de existență, aceasta a fost exploatată sexual în scopuri comerciale, spunându-i-se că trebuie să întoarcă și banii pentru biletele de avion spre Italia.

După aproximativ jumătate de lună de exploatare sexuală, la insistența victimei, aceasta a fost lăsată să revină în Republica Moldova, unde a denunțat infracțiunea.

„Binefăcătoarea” fetei, originară din Chișinău, a fost reținută recent pe teritoriul R. Moldova și va sta în arest cel puțin 30 de zile.

Poliția susține că bănuita nu este la primul conflict cu legea penală, în 2011 aceasta fiind condamnată la închisoare pentru același tip de infracțiune. Datorită faptului că atunci avea la întreținere copii minori, executarea pedepsei a fost amânată, iar ulterior, la solicitarea Biroului de Probațiune, învinuita a fost eliberată de ispășirea pedepsei. Totuși, autoritatea națională competentă a dispus în 2017 plasarea copiilor condamnatei în Centrul de reabilitare socială, iar apoi într-un gimnaziu-internat.

Ulterior, în 2019 Direcția protecția drepturilor copilului a inițiat procesul de decădere din drepturile părintești a învinuitei.

Dacă va fi găsită vinovată în acest caz de trafic de ființe umane, femeia riscă să ajungă la închisoare pe o perioadă de la 7 la 15 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md