02:54:37 17.04.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu, TAXATĂ pentru că nu a spus niciun cuvânt despre împlinirea a 80 de ani de la ANEXAREA Basarabiei de către URSS: „JINDUIEȘTE votul unioniștilor, dar când este vorba de chestiuni foarte sensibile, avem o tăcere glaciară”

Actualitate 29.06.2020 14:40 Vizualizări3156 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu, TAXATĂ pentru că nu a spus niciun cuvânt despre împlinirea a 80 de ani de la ANEXAREA Basarabiei de către URSS: „JINDUIEȘTE votul unioniștilor, dar când este vorba de chestiuni foarte sensibile, avem o tăcere glaciară” Captură


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, este criticată pentru că nu a spus niciun cuvânt despre 28 iunie, ziua în care Basarabia a fost anexată de către URSS acum 80 de ani.

Potrivit președintelui Uniunii Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, lidera PAS ar apela la unioniști doar când are nevoie de voturile lor.

„Am monitorizat cum au oglindit sau cum au consemnat alți actori politici acest eveniment și am văzut o sărăcie foarte mare în acest sens. O liniște, o tăcere. Nu m-a mirat absolut deloc să văd că PD nu a consemnat în niciun fel, chiar dacă președintele de onoare, Dumitru Diacov, este născut în Siberia. Dar mare mi-a fost mirarea când am văzut că nici doamna Maia Sandu și nici partidul pe care îl reprezintă nu a consemnat în niciun fel ziua de 28 iunie. O tăcere totală din partea acestui partid și din partea acestui om politic din R. Moldova”, a declarat astăzi Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă.

În acest sens, Munteanu a pus „o întrebare legitimă” din partea unioniștilor din R. Moldova.

„De ce la anumite perioade avem bandaje legate de citirea, înțelegerea și interpretarea Istoriei Românilor, locul și rolul românilor basarabeni în această istorie din partea doamnei Sandu? Formulez această întrebare din partea unioniștilor din R. Moldova, pentru că PAS și această stimată doamnă de foarte multe ori, la timpul trecut, prezent și viitor jinduiește votul unioniștilor. Dar când este vorba de chestiuni foarte sensibile pentru noi, pentru românii basarabeni, cel puțin avem o tăcere glaciară”, a conchis Valeriu Munteanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md