07:03:05 25.04.2024
Stiri

PERICOLUL de inundații în localitățile de pe malurile râurilor Prut și Nistru nu a dispărut: Zonele în care este anunțată o creștere a nivelului apei

Actualitate 29.06.2020 15:59 Vizualizări1314 Autor: Ziarul National
PERICOLUL de inundații în localitățile de pe malurile râurilor Prut și Nistru nu a dispărut: Zonele în care este anunțată o creștere a nivelului apei


Mai multe localități de pe malurile râurilor Prut și Nistru mai sunt în pericol de a fi inundate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în următoarele ore pe râul Prut, sectorul Criva – Costești, va avea loc descreșterea nivelului apei cu 0,2 - 0,4 metri, iar pe sectorul Leușeni – Brânza se va menține nivel înalt al apei, cu ieșirea apei în luncă.

Pe râul Nistru, sectorul Naslavcea – Dubăsari, se vor menține niveluri înalte, cu o scădere a nivelului apei de 0,2 – 0,4 metri, dar cu o creștere de 0,1 - 0,3 metri pe sectorul Tighina – Talmaza.

Pe moment, echipe de salvatori lucrează în localitatea Răscăieți din raionul Ștefan Vodă pentru fortificarea unui dig de protecție cu lungimea de peste 50 de metri, cu scopul de a proteja culturile agricole din lunca râului Nistru.

Pe parcursul ultimelor zile, salvatorii, reprezentanții autorităților locale, dar și cetățenii au fortificat diguri de protecție în raioanele Soroca, Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina, Anenii Noi, dar și la Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău, pentru a evita inundațiile.

Chiar și așa, apa din Nistru a inundat mai multe culturi agricole, dar și grădini ale oamenilor.

Amintim că meteorologii au emis Cod portocaliu de ieșire a apei în luncă, valabil până la 3 iulie curent, iar în vigoare este și un Cod galben de caniculă. În această săptămână avem anunțate maxime de până la plus 34 de grade Celsius.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md