‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePe ce piețe, în acest an, au ajuns căpșunile, zmeura și cireșile moldovenești

Pe ce piețe, în acest an, au ajuns căpșunile, zmeura și cireșile moldovenești

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Republica Moldova menține trendul de export a produselor agricole, inclusiv a fructelor de sezon, către principalele piețe de desfacere. Astfel, și-n acest an am exportat cireșe, zmeură și căpșuni, prioritar, către piețele din Federația Rusă și Belarus.

Conform datelor oferite de Agenția pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) pentru Agrobiznes, în primele 6 luni ale acestui an ( 01.01-24.06.2020) țara noastră a exportat în Federația Rusă și Belarus 4161 tone de cireșe proaspete.

Către aceleași destinații au fost realizate și exporturile de căpșuni care, în 2020, au format un total de 2583 tone.

Federația Rusă și Polonia au reprezentat țările către care Republica Moldova a exportat 291 tone de zmeură.

În anul 2019, în conformitate cu informațiile oferite de ANSA pentru aceleași categorii de produse, țara noastră a exportat cantități mai semnificative de fructe de sezon, precum s-a caracterizat și printr-o piață mai vastă.

Astfel, anul trecut,  9632 de tone de cireșe proaspete au nimerit pe piețele din Federația Rusă, Belarus, Ucraina, Germania și Polonia.

‹ adv ›

Exportul de zmeură a fost, ca și-n acest an, realizat către Federația Rusă și Polonia – o cantitate de 1114 de tone, iar căpșunele proaspete (4276 de tone) au ajuns pe piețele din Federația Rusă, Belarus și România.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›