(doc) Activitatea zonelor de agrement – bâlciuri şi parcuri de distracţii, interzise de CNESP

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică anunță că activitatea zonelor de agrement incluse în codul CAEM 93.21 – bâlciuri şi parcuri de distracţii va fi interzisă. O Hotărâre în aceste sens a fost aprobată sâmbătă seara, 27 iunie, de către CNESP.

Foto: OrheiLand/partidulsor.md

„În temeiul art. 58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a sănătăţii publice (Monitorul Oficial, 2009, nr. 67, art. 183), cu modificările ulterioare, la propunerea directorului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, ca urmare a analizei situaţiei epidemiologice actuale Comisia naţională extraordinară de sănătate publică,

HOTĂRĂŞTE:

  1. Se interzice activitatea zonelor de agrement incluse în codul CAEM 93.21 -Bâlciuri şi parcuri de distracţii.
  2. În dependență de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției Covid–19, măsurile restrictive vor fi revizuite.
  3. Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică, vor asigura, revizuirea tuturor hotărârilor/dispoziţiilor aprobate, aducându-le în concordanţă cu Hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică a Republicii Moldova.
  4. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.
  5. Prezenta Hotărâre intră în vigoare din momentul emiterii și se publică pe pagina oficială a Guvernului.


Pub