Israelul interzice un post TV evanghelic din SUA de teamă să nu-i convertească pe evrei la creştinism

Consiliul Naţional al Audiovizualului din Israel a decis interzicerea difuzării pe teritoriul ţării a postului evanghelic american GOD TV, pe motiv că acesta ar încerca să-i convertească pe evrei la creştinism, informează Time of Israel, citează Digi24.

Foto: afirmativ.com

Conform deciziei autorităţii din domeniul audiovizual, furnizorii de cablu au la dispoziţie 7 zile să scoată acest post din grila de programe. Retragerea licenţei este cauzată de faptul că reprezentanţii acestei televiziuni „ar fi minţit” când au declarat că postul se adresează exclusiv publicului creştin din Israel.

Astfel, membrii consiliului audiovizualului din Israel acuză reţeaua evanghelică creştină din SUA că, în realitate, „urmăreşte să-i ţintească pe evrei cu conţinut creştin”.

Reţeaua internaţională de televiziune evanghelică God TV a lansat, la finele lui aprilie, un astfel de canal în Israel, preluat de un furnizor de cablu israelian.

Decizia a provocat critici şi nemulţumiri în Israel. Ministrul Comunicaţiilor de la acea vreme a acuzat God TV că este un „post TV misionar”, al cărui scop îl reprezintă convertirea evreilor la creştinism.

„Acest canal are un conţinut creştin care se adresează evreilor, contrar celor declarate de reprezentanţii postului, la solicitarea licenţei TV, când au spus că e vorba doar de un canal destinat creştinilor”, a declarat preşedintele CNA din Israel.

GOD TV este o reţea de televiziune evanghelică prezentă în circa 200 de ţări şi are, conform spuselor reprezentanţilor săi, o audienţă mondială de sute de milioane de telespectatori.


Pub